Jokić među najtalentovanijima po izboru ESPN-a

Autor:

Sport

08.03.2018

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po izboru prestižnog portala ESPN-a, srpski košarkaš i lider Denver Nagetsa Nikola Jokić spada među najtalentovanije igrače u NBA ligi.

Nikola Jokić

Jokić zauzima peto mesto na listi igrača ispod 25 godina, a ispred njega su: Karl-Entoni Tauns, Džoel Embid, Entoni Dejvis i Janis Adetokumbo.

Kako navode u članku Jokić spada među retke centre u NBA ligi, s obzirom na to da je u stanju da sve radi na terenu, a i igra najveću ulogu u timu koji je rangiran kao šesti najbolji napad lige. 

Beleži šest asistencija u proseku, što je peti najbolji prosek u istoriji lige za igrače koji su visoki 208 centimetara ili više. Takođe, uspeo je da svojim partijama stavi Denver u poziciju da se bore za plej-of, a sve to u odsustvu Pola Milsapa. 

Pored Jokića, na ovoj listi našla su se još dvojica igrača iz Denvera – Geri Heris i Džamar Mari, koji zauzimaju 11. odnosno 20. mesto. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading