Trener Denvera: JOKARA NE ZAKUCAVA, JER NEĆE DA PONIŽAVA AMERE!

Sport

10.03.2018

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svima je poznata činjenica da Nikola Jokić dominira NBA parketima, međutim, svi su frapirani načinom njegove igre.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dobar tandem: Jokić sa trenerom Stojakovićem

Naime, mnogima nije jasno kako je moguće da centar od 208 centimetara skoro nikada ne zakucava! U letećem cirkusu kakav je NBA, mnogi se utrkuju ko će da izvede luđu akrobaciju, međutim, mladi Somborac ima totalno drugačiji stil igre.

IMA MEKANU RUKU

Popričali smo na ovu temu sa članom stručnog štaba Denver Nagetsa Ognjenom Stojakovićem, koji nam je otkrio Nikoline tajne. Iznenadiće vas podatak da je Nikola ove sezone zakucao svega osam puta, čime je na rang listi čak 222. od igrača koji su na ovaj način postizali poene. Ubedljivo prvi je centar Hjustona Klint Kapela sa 165 zakucavanja!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marjanović i Jokić

Zanimljiva je konstatacija da retko vidimo Nikolu kako zakucava! Daleko od toga da on nije u stanju, ali prosto ima specifičan stil igre koji se retko viđa. Pre svega, to je dečko koji je zapravo plejmejker, ali je prosto zarobljen u telu centra. Samim tim, dodavanja i pregled igre su mu na prvom mestu, o zakucavanjima i ne razmišlja. Zamislite sada da i brutalno zakucava, pa to bi bilo previše po protivničke igrače, uz smeh nam govori Srbin iz Denvera.

Ognjen je stigao u Nagetse još 2014. godine, od prvog dana je bio tu za Jokića da se što bolje adaptira na američki stil košarke. U svojoj trećoj NBA sezoni bez ikakve sumnje možemo da konstatujemo da je Srbin istinska zvezda, bez obzira na to što ne zakucava kao neki.

RepublikaFoto: Printskrin
Nikola Jokić vredno trenirao tokom leta u Srbiji
RepublikaFoto: Printskrin

SJAJAN NAPREDAK

- Šalu na stranu, prosto je u pitanju njegov stil košarke, koji ne može da se iskopira. Sve radi sa velikim osećajem i finesom. Jedan od glavnih ciljeva, od momenta kada je Nikola došao u Denver, jeste da znatno popravimo fizičku spremu. Na tom planu smo napravili neverovatan napredak. Nikola je izuzetno posvećen momak, spreman je da napreduje na svim poljima. Zna da primi i kritiku i odmah to pretoči u rad na treningu. Zaista sam uveren da ga čeka još bolja budućnost u NBA ligi.

Jedno je sigurno, Nikola će svoje specifične partije i te kako umeti da naplati, pošto se očekuje da narednog leta potpiše maksimalan NBA ugovor, vredan oko 140 miliona dolara!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading