(VIDEO) NAVIJAČI ZVEZDE GRME NA SUDIJE: Šampion ABA lige žestoko oštećen u Baru!

Autor: redstarbelgrade.rs

Sport

27.03.2018

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Košarkaškog kluba Crvena zvezda ogorčeni su na suđenje Marka Jurasa na drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige protiv Mornara.

RepublikaFoto: Mornar/Media Pro
Košarkaši Zvezde su žestoko oštećeni u Baru

Mornar je slavio sa 88:84 i izborio je majstoricu, koja će biti odigrana 2. aprila u Beogradu.

Sajt "redstarbelgrade.rs" navodi da su u Zvezdi ogorčeni sudijskim kriterijumom koji je u pojedinim važnim trenucima druge polufinalne utakmice ABA lige "držao" sudija Juras, oko koga se pojavljuju brojne kontraverze još od trenutka kada je napadnut u svlačionici u Vršcu, i svega što je nakon toga usledilo oko njegovog lika i “dela”.

- Košarkaši Mornara su u prvom poluvremenu utakmice u Baru izveli čak 21 slobodno bacanje, do kraja utakmice ukupno 34, iako je glavna zamerka igračima Zvezde da su meč odigrali sa manjkom energije? Kako saznajemo, analizom nakon utakmice „izvučene“ su i situacije u kojima je Marko Juras poznat i kao "specijalac" direktno uticao na neke odluke, kretanje rezultata i konačno, ishod utakmice u Baru.

Vrlo je interesantna situacija u kojoj je stvorena medijska slika po kojoj predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović, koji je ove sezone po rotaciji i ključu i predsedavajući ABA lige, taj koji se zapravo pita za sve u ligi. Istina je sasvim drugačija – upravo ova situacija u kojoj su čelniku Zvezde „vezane ruke“ zbog dvostruke funkcije, koristi se za razne vrste opstrukcija i mutne radnje oko delegiranja sudija i kreiranja mreže oko Crvene zvezde sa samo jednim ciljem – da se ovaj klub skloni sa vrha i to po svaku cenu!

Društvo koje učestvuje u ovim radnjama je naizgled nespojivo. Ali kada  je jedan cilj u pitanju, onda je sve moguće. Iztok Rems komesar zadužen za delegiranje sudija, čelnici pojedinih klubova direktno zainteresovanih za ishod plej-ofa, njihovi mentori iz stare ABA lige koji se na mala vrata vraćaju u novu ABA ligu,  pojedine sudije, i to one koje dolaze iz zemlje iz koje je i Crvena zvezda. Krenimo od Iztoka Remsa.  Vrlo mudro i prikriveno, nekadašnji sudija iz vremena SFRJ, sada sa funkcijom komesara zaduženog za delegiranje sudija (pošto je glasanjem klubova odbijena ideja o „nacionalnom ključu“ prilikom delegiranja sudija – inicijativa koju su na Skupštinama ABA lige najviše potencirali iz KK Budućnost?), delegira sudije iz Srbije na važnim utakmicama KK Crvena zvezda, ali i KK Budućnost.

Već u dva meča polufinala, oni su direktno uticali na rezultat tih utakmica. Oni koji prate, znaju i koje su utakmice u pitanju, i kako se to radi. Nezvanično se po košarkaškim kuloarima može čuti i da je spremljen ozbiljan novac kao nagrada „poslušnim“ sudijama ukoiko jedan klub sa juga nekadašnje SFRJ osvoji trofej ABA lige.

Matrica koja je usvojena od strane nekadašnjeg ljubitelja  teorija zavere, izmišljanje neprijatelja,  sada su omiljena tema nekih njegovh učenika.  Pa je tako onda i normalno da pismo upućeno od strane predsednika KK Budućnost Iztoku Remsu sredinom februara, koje predstavlja direktan pritisak na funkcionera lige, bude zataškano, kao da ne postoji.  Kao i sa jasnom namerom plasirane glasine da je Žarko Čabarkapa čovek Crvene zvezde, koji radi direktno po nalogu tog kluba.

Osvajanje ABA lige za neke nema cenu, popularna je izreka, ali u ovom slučaju, kako se može čuti, prstenje ABA lige i trofej  imaju vrlo visoku cenu. Nezvanično,  ta cena je između 150 i 200 hiljada evra?!  To je novac koji je pripremljen za pojedine sudije i njihove mentore, kao nagrada, da se sruši Crvena zvezda.

Jasno je da je sve pripremljeno za najozbiljniji udar na Crvenu zvezdu, kako bi se skinula sa vrha. I koliko je detaljno taj plan spreman, govori i podatak da je u danu druge polufinalne utamice plej ofa, iz Izraela stigla infromacija da će Tejlor Ročesti, jedan od najboljih igrača tima, napustiti klub po završetku ABA lige i preći u Hapoel, iako nikada i nikakvih razgovora nije bilo na tu temu, niti u ovoj vesti ima bilo kakve logike!

Mreža je ispletena – da li će se u nju upecati oni kojima je namenjena, zavisi i od reakcije zvezdaške javnosti koja je taj scenario gledala godinama od strane nekih drugih, i konačno je prozrela.  Sada su tu mrežu napravili – večiti „muljatori neutralci“ koji se vrzmaju oko ABA lige, jedan ambiciozni gazda kluba, nekadašnji učenik  ljubitelja teorija zavere, i nekoliko domaćih sudija, oko kojih se, slučajno ili ne, uvek ispredaju različite priče, kojima su i sami doprineli - navodi sajt redstarbelgrade.rs.

Ovaj sajt je podsetio i na neke ranije izjave Marka Jurasa.

- Zato ćemo i narednih dana podsećati Zvezdašku javnost šta je sve radio Marko Juras, poznat i po tome što se izvinjavao onima koji su ga tukli u Vršcu, kome je Iztok Rems kao “neutralan” radio sudijsku ekspertizu i za to bio bogato novčano nagrađen, ko je “mentor”  iz LJubljane, gazdi željnom titule, ko je prodavao TV stanice na račun klubova u bivšoj ABA ligi,  i mnoge druge stvari koje ukazuju na to da uspeh KK Crvena zvezda mnogima smeta, u tolikoj meri da neće birati sredstva u svojoj nameri - navodi se na sajtu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading