Pešić objasnio zašto je Đorđević dobio otkaz: Da neutrališemo buku

Autor:

Sport

29.03.2018

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Bajern iz Minhena u četvrtak je neočekivano raskinuo ugovor sa dosadašnjim trenerom Aleksandrom Đorđevićem, a ovim povodom oglasili su se saopštenjem.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Đorđević

Selektor reprezentacije Srbije u Bavarskoj je proveo nešto više od godinu i po dana.

Saopštenje lidera prvenstva Nemačke prenosimo u celosti:

- Uprava Bajerna u četvrtak je oslobodila dužnosti glavnog trenera Sašu Đorđevića. Pripremu za predstojeći bundesligaški meč protiv četvrtoplasiranog Oldenburga, kao i vođstvo na tom teškom duelu preuzeće pomoćni trener Emir "Muki" Mutapčić. Očekuje se da će pitanje mogućeg dolaska novog trenera biti razjašnjeno u narednim danima.

- Posle stečenih utisaka i razvoja događanja koji već odavno registrujemo, došli smo do zaključka da našem timu, od kojeg mnogo očekujemo, treba da damo novi impuls kada je vođstvo u pitanju. S obzirom na to da smo prvi na tabeli, možda je onima sa strane naša odluka iznenađujuća, i to je razumljivo. Ipak, svako može da bude siguran da je ova odluka, koja nije bila nimalo laka, donesena posle intenzivnih konsultacija svih odgovornih, a sve u cilju ispunjavanja ciljeva koje kao tim imamo -  istakao je direktor Bajerna Marko Pešić i dodao:

- Košarkaški klub Bajern zahvalan je Saši Đorđeviću na angažmanu i na svemu što je postigao. U budućnosti mu želimo svako dobro.

Sportski direktor Bavaraca Daniel Bajesi ovim povodom je kazao:

- Naš fokus je na tome da svoju organizaciju održimo na svim nivoima, da neutrališemo buku i da iskoristimo nove uticaje. Čvrsto verujemo u potencijal ove ekipe, zbog čega je više nećemo menjati. Umesto toga, klub će joj dati svu neophodnu podršku da bi pokazala svoj maksimum u plej-ofu - istakao je Bajesi.

RepublikaFoto: instagram.com/fcb_basketball
Košarkaši Bajern Minhena

Đorđević je ekipu Bajerna preuzeo u leto 2016. godine, a njegov ugovor važio je do kraja ove sezone. On je prošle godine sa Bavarcima došao do polufinala BBL i do finala Kupa.

U februaru ove godine Bajern je osvojio Kup Nemačke posle pola veka, a u Evrokupu dogurao je do polufinala. Pre nego što je preuzeo ekipu nemačkog šampiona, srpski trener je predvodio ekipu grčkog Panatanaikosa.

Portal "Sportando" prenosi da već nekoliko meseci postoje nesuglasice na relaciji Đorđević - Marko Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading