Džikić napravio spektakl na konferenciji za novinare, a imao je i poseban pozdrav za Tošin bunar

Autor: vijesti.me/Republika

Sport

01.04.2018

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić napravio je spektakl na konferenciji za novinare posle pobede protiv Cedevite 72:57 i plasmana u finale plej-ofa ABA lige.

RepublikaFoto: Buducnost VOLI
Džikić je blistao posle pobede protiv Cedevite

Budućnost je slavila sa 2:1 u pobedama u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Džikić je posle meča na konferenciju za medije doveo ceo tim, stručni štab i rukovodstva kluba. On je sve njih predstavio kao finaliste ABA lige.

- To je zrela, potentna, iskusna ekipa... Nadali smo se da će dvorana da se napuni kada bude najvažnije. To se dogodilo, a mislim da će u finalu navijači prevazići sebe. Imali smo padove u večerašnjem meču, ali smo se vratili. Morali smo da igramo sa nižom petorkom, a ponosan sam što smo Nikolsa ograničili na četiri šuta. Nisu u pitanju poeni, već to što smo ih sprečili da pokušaju da ih postignu. Sad smo mirni. Čekamo protivnika, a nama možda i nije toliko loše to što se finale igra u kratkom periodu - rekao je Džikić.

On je istakao da je ponosan na sve ljude sa kojima sarađuje.

- Nikada nisam radio u ekipi koja ima igrače sa takvom radnom etikom. Imamo mana, ali i kvaliteta, tako smo i došli do finala. Momci su verovali u ono što radimo, mnogi od njih su imali veliko samopouzdanje. U prvom poluvremenu smo imali 11 izgubljenih lopti, u drugom smo dali 44 poena, uz tri izgubljene lopte. To govori nešto - dodao je trener Budućnosti.

Na pitanje da li je je ovo njegova najdraža pobeda, odgovorio je:

- Nije, ali je jedna od najdražih. Nisam ja veći Crnogorac od Njegoša. Drago mi je zbog momaka, ovih ljudi... Pričalo se da nije Budućnost nikada bila u finalu, evo sada smo tu.... Draga mi je pobeda, zbog svih koji me vole, ali više zbog onih koji me ne vole. I posebna poruka i pozdrav za Tošin bunar. Znaju ljudi o čemu se radi.

Budućnost će u finalu plej-ofa igrati sa pobednikom duela Crvena zvezda - Mornar. Majstorica će biti odigrana u ponedeljak u Beogradu.

- Teže je braniti, nego osvojiti, a ako dođe Mornar - biće to festival crnogorske košarke. Zaista ne znam kakva je situacija u Zvezdi i Mornaru, bili smo fokusirani na nas. Zvezda je favorit, naravno, želi finale, želi titulu... - rekao je Džikić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading