AMERI, ŠTA ČEKATE, DAJTE JOKIĆU MVP NAGRADU: Srbin na Lebronu Džejmsu popravio prosek

Autor:

Sport

01.05.2024

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve drugo sem da Nikola bude proglašen za najboljeg u NBA ligi bi bilo sramota zbog nestvarnih brojki.

AMERI, ŠTA ČEKATE, DAJTE JOKIĆU MVP NAGRADU: Srbin na Lebronu Džejmsu popravio prosek

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić predvodio je Denver u čišćenju Los Anđeles Lejkersa u četvrtfinalu Zapada NBA lige, a samo zahvaljujući pukoj sreći Lebron Džejms i drugovi uspeli su da dobiju jedan meč i da izbegnu metlu. Nagetse je do podviga predvodio upravo srpski centar, a ko drugi, ali ni to nije navelo čalnike najjače lige na svetu da konačno preseku i urade jedinu logičnu stvar - da Jokiću daju MVP nagradu za najkorisnijeg igrača sezone, doduše u regularnom delu.

Naime, Džoker je bio potpuno nezaustavljiv u regularnom delu sezone prosečno beležio 26,4 poena, 12,4 skoka i tačno devet asistencija, a onda je u plej-ofu dodao gas. Na pet mečeva protiv LA Lejkersa Jokić je prosečno zabeležio 28,2 poena, 16,2 skok i 9,8 asistencija, pa je došao gotovo do prosečnog tripl-dabla. Te brojke su i Amerikance ostavile bez reči. Apsolutni je lider u svim statističkim kategorijama u plej-ofu i nijedan igrač ga nije nadmašio u ovom polju.

 

 

Kada se gleda čitava plej-of karijera, Nikola ima prosek od 27,5 poena uz 12,3 skokova i 7,5 asistencija po meču, pa je i po tome jasno da igra najbolju partiju u doigravanjima u karijeri i da popravlja prosek. Ipak, on ne namerava da se zaustavi, već optimistično najavljuje polufinale Zapada sa Minesotom, koja je "ometlala" Finiks sa 4-0 u seriji.

- Ne predajemo se. Od kada sam došao ovde, to je tradicija. Gubili smo svaku utakmicu, a na kraju pobeđivali. Znamo šta treba da uradimo, nezgodni smo i znamo šta je cilj - najavio je Jokić polufinale u svom stilu,

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading