PUKLA STOTKA U ARENI: "Parni valjak" se mučio pa počistio Podgoričane sa parketa - Večiti derbi u borbi za prsten ABA lige!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.05.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde obezbedili su plasman u finale regionalnog takmičenja, a nakon susreta u Beogradskoj Areni, prema očekivanju, u borbi za titulu sastaće se sa Večitim rivalom

PUKLA STOTKA U ARENI: "Parni valjak" se mučio pa počistio Podgoričane sa parketa - Večiti derbi u borbi za prsten ABA lige!

Foto: Starsport

Nakon dva meča polufinala ABA lige, rezultat u seriji u kojoj su se sastajali Partizan i Budućnost bio je izjednačen i prema očekivanju u velikoj majstorici viđen je rastrzani meč u kojem su gosti gotovo 30 minuta držali rezultatski priključak, ali je poslednja deonica donela konačan rasplet i na kraju ubedljiv trijumf ekipe trenera Željka Obradovića.

U redovima Partizana najefikasniji je bio Aleksa Avramović koji je ostvario učinak od 20 poena, dok je kod gostiju Ferel bio nerešiva enigma, ali je polovinom treće deonice Ferel morao da napusti igru usled dve tehničke greške, što se ispostavilo i kao ključno kada je pobednik u pitanju.

Veliko finale ABA lige za sezonu 2023/24 doneće novi duel beogradskih Večitih rivala, a Crvena zvezda će u seriji imati prednost domaćeg parketa.

Partizan (Beograd) - Budućnost (Podgorica)
100:86 (23:21, 25:33, 25:17, 27:17)

 

- Četvrta četvrtina:

40. min: Utakmica je završena. Mučili su se crno-beli punih 30 minuta, a zatim su samleli rival iz Podgorice.

36. min: Sada je već sve rešeno. Partizan je stigao do nedostižne prednosti i već sada je jasno da ćemo u velikom finalu ABA lige, ponovo gledati duel Crvene zvezde i Partizana.

33. min: Čini se da crno-beli konačno uspevaju da prelome meč - 82:71

- Treća četvrtina:

30. min: Kraj treće četvrtine - 73:71

29. min: Partizan pokušava da prelomi meč - 73:68.

25. min: Serijom poena Kevina Pantera, Partizan vraća prednost - 64:60

Foto: Starsport

Ferel napušta teren

 

25. min: Ferel je isključen. Najbolji košarkaš Podgoričana mora van terena. Do sad je postigao 18 poena.

24. min: Podgoričani i dalje imaju prednmost, ali je Partizan uspeo da uhvati rezultatski priključak - 57:60

- Druga četvrtina:

20. min: Partizan pleše na "ivici žileta". Nakon 20 minuta košarke gosti imaju opipljivu prednost - 48:54.

18. min: Igra nerava - 42:43.

16. min: Rezultatska klackalica u Areni. Partizan uspeva da stigne do minimalne prednosti - 40:39.

14. min: "Prazan hod" u igri crno-belih. Gosti uspevaju ponovo da stignu do rezultatske prednosti - 29:32,

12. min: Velika borba u Areni. Partizan čuva minimalnu prednost - 28:25

- Prva četvrtina:

Foto: KK Partizan

Minimalna prednost crno-belih na kraju prve četvrtine

 

10. min: Kraj prve četvrtine. Većim delom prvog perioda igre gosti su bili u rezultatskoj prednosti, ali su crno-beli ipak uspeli da u poslednjoj sekundi stignu do poena i u nastavka meča ulaze sa minimalnom pšrednošću - 23:21.

8. min: Nervozni Partizan nikako da pronađe svoju igru. Budućnost od početka meča održava prednost.

5. min: Nervozna igra sa obe strane u kojoj Podgoričani imaju minimalnu prednost.

3. min: U Beogradskoj Areni se igra poen za poen. Prvi minuti utakmice ravnopravnoj igri.

- Dosadašnje utakmice u plej-ofu:

U prvom meču polufinalne serije, košarkaši Partizana su zabeležili trijumf rezultatom 78:67, ali su im se Podgoričani revanširali u "Morači" pobedivši rezultatom 74:73, u meču u kojem je Aleksa Avramović imao šut za pobedu, ali je u poslednjim trenucima četvrte četvrtine bio neprecizan, čime je zakazao majstoricu u Beogradskoj Areni.

 

 

- Sezona 2023/24:

Košarkaši Partizana su regularni deo sezone okončali na drugoj poziciji sa skorom od 20 pobeda i šest poraza, a u prvoj rundi doigravanja bili su bolji od Igokee koju su eliminisali u dva meča (94:85, 101:80).

Podgorička ekipa je tokom aktuelne sezone sa skorom od 19 pobeda i sedam remija, regularni deo takmičenja okončala na trećoj poziciji, da bi u osmini finala plej-ofa bila bolja od Zadra. Budućnost je slavila u dva meča rezultatima 100:69 i 80:73. što im je bilo dovoljno za plasman u pretposlednju takmičarsku rundu.

- Međusobni skor:

Ne računajući plej-of mečeve, tokom regularne sezone Partizan je u oba meča zabeležio trijumfe. U okviru 12. kola u srpskoj prestonici, crno-beli su slavili rezultatom 96:83, dok je meč koji je odigran u "Morači" poslednjeg dana meseca marta, takođe pripao izabranicima Željka Obradovića, koji su slavili rezultatom 89:83.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading