Alimpijević: Ja sam kriv. Bićemo bolji sutra!

Autor:

Sport

09.04.2018

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da je Budućnost zasluženo slavila u prvom meču finala plej-ofa ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Alimpijević je vodio žestoke duele sa sudijama

Budućnost je slavila sa 80:76 i povela 1:0 u pobedama u finalnoj seriji.

 - Budućnost je zasluženo pobedila. Odigrali su bolju partiju. Ova finalna serija igra se na tri pobede. Moramo sutra da odigramo mnogo bolje i da u Podgorici tražimo isto ono što su oni tražili u Beogradu - kazao je Alimpijević.

On je naveo da su njegovi igrači napravili neke nedopustive greške...

- Nedopustivo je da krenemo u utakmicu sa 0:7. Nedopustivo je da primamo koševe uz zvuk sirene na kraju tri četvrtine. To je pad koncentracije. Došli smo do prednosti, a u trećoj četvrtini smo primili 26 poena, jasno je da ni u drugo poluvreme nismo krenuli onako kako je trebalo - naglasio je Alimpijević.

Trener Zvezde je rekao da očekuje reakciju svog tima već u drugom meču.

- Moramo puno bolje u svim segmentima, a panično smo radili neke stvari, da ne ulazim u detalje. Videla se nervoza, a moramo da agresivnost da podignemo na drugačiji način. Moramo mnogo bolje, koncentrisanije, prečesto smo u ranim sekundama napada ulazili u neka preuzimanja... Videla se nervoza, mora nivo agresivnosti da bude na drugačiji način. Do samopouzdanja moramo da dodjemo kroz odbranu - kazao je Alimpijević, koji je odgovornost za poraz preuzeo na sebe.

- Nema krivaca međju igračima i tu ih ne treba tražiti. Ja sam kriv za ovo. Sutra ćemo izgledati bolje - dodao je trener Zvezde.

Alimpijević je pozvao navijače da i drugom meču bodre Zvezdu.

- Sutra nam je podrška navijača najpotrebnija. Bila je dobra atmosfera, za ostalo smo mi morali da se pobrinemo - rekao je trener Zvezde.

Drugi meč je na programu u utorak od 18.30 sati u Beogradu.

Treći duel je 13. aprila u Podgorici, a eventualni četvrti dan kasnije takođe u Podgorici. Eventualna majstorica je na programu 16. aprila u Beogradu. Osvajač ABA lige igraće naredne sezone u Evroligi.

Titulu u ABA ligi brani Crvena zvezda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading