DŽIKIĆ ŽELI SPEKTAKL U PODGORICI: Samo su neozbiljni očekivali da će da bude 3:0!

Autor:

Sport

10.04.2018

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić izjavio je da je njegov tim propustio šansu da i u drugom meču finala plej-ofa pobedi Crvenu zvezdu, ali je dodao da je zadovoljan jednim trijumfom iz dva meča u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Džikić i Gordić na meču u Beogradu

Crvena zvezda je pobedila Budućnost 69:59 u drugom meču finala plej-ofa ABA lige i izjednačila na 1:1 u seriji.

- Došli smo da probamo da vratimo prednost domaćeg terena, ali nema garancija da će domaćin stalno da pobeđuje. Imali smo šansi večeras, ali imam dve zamerke. Prva je naša realizacija ispod koša, da smo bili konkretniji bilo bi drugačije. Dalje, ofanzivne skokove su pravili bekovi, i to je pitanje za moje niže igrače, koje je, eto, 'iznenadio' Dobrić. Sve to ne umanjuje pobedu Zvezde. Razlika je deset poena, ali je 38 i po minuta bilo na jednu loptu. Uostalom, mislim da su samo neozbiljni ljudi očekivali da bude 3:0 za nekoga u ovoj seriji - rekao je Džikić.

Trener Budućnosti govorio je i o detaljima, koji su presudili u drugom meču.

- Ne možeš da rešavaš probleme na 'lou postu', kada igrač već primi loptu. Oni su posle pika 'sedeli u krilo' našim centrima, a to ćemo morati da rešimo. To je pitanje čvrstine. Očekivali smo ovakvu utakmicu, očekivali da će da nas napadnu pod košem, da Ročesti bude nosilac igre... Mislim da ćemo mi u narednom meču da radimo bolje one stvari koje možemo bolje - rekao je Džikić.

On je istakao da očekuje spektakl u Podgorici.

- Oni hoće, mi hoćemo, šta može da bude bolje. Na dve utakmice po sedam hiljada ljudi, u Morači će biti pet i po... To je to - rekao je Džikić.

Košarkaš Budućnosti Filip Barović je istakao da je Zvezda bila čvršća.

- Nismo dovoljno dobro odgovorili na njihovu agresivnost. Fizički su bili jači, to ne bi trebalo da se dogodi - i neće. Moramo da uđemo jače, da bude bolja 'tuča'. Ovo je finale, a finale ne trpi mekanu igru - rekao je Barović.

Naredna dva meča biće odigrana u Podgorici, 13. i 14. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading