Džikić: Samo nas zanima titula u ABA ligi! Evroliga dođe i prođe, a pehar ostaje

Autor:

Sport

12.04.2018

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić priznao je da je njegov klub ide na titulu u ABA ligi.

RepublikaFoto: Starsport
Džikić očekuje veliku podršku navijača

Crvena zvezda i Budućnost se bore za titulu u ABA ligi. Finalna serija se igra na tri pobede, a posle dva meča u Beogradu rezultat je 1:1. Naredna dva meča biće odigrana u Podgorici.

- U istoj smo situaciji kao Zvezda, 1:1 je u seriji... Ne postoji garancija da ćemo mi pobeđivati u Podgorici, ali mislim da igrači znaju šta je u igri, a i da će publika to prepoznati. Daćemo sve od sebe. Ne zavisi sve od nas, ali ono što zavisi - probaćemo da uradimo najbolje što možemo. To je poenta - rekao je Džikić i dodao:

- Nas zanima trofej ABA lige. Vrlo mi je važno da moji igrači shvate za šta se bore. Evroliga dođe i ode, trofej ostane... O tome se radi, to treba svi da shvate!.

On se još jednom osvrnuo na drugi meč u Beogradu, koji je Zvezda dobila 69:59.

- Da nema Zvezda spoljne igrača kakve ima, možda bi drugačije tretirali Omića i Lesora.... Nije sve u brojkama. Obojica su odigrali dobro za Crvenu zvezdu u drugom meču. Opet, bili smo u igri za pobedu gotovo čitav meč. Nije, dakle, ništa nerešivo. Malo smo mekše počeli na Omiću, pružili mu šansu da stekne samopouzdanje.... Mislim da mu to nećemo pružiti u Podgorici. Sve što naprave moraće da zasluže, kao i mi - rekao je Džikić.

Trener Budućnosti je rekao da njegovi igrači moraju da budu koncentrisani.

- Fokus je mnogo važan, moj i igrača, da se završi posao. Ništa, međutim, ne može da izbriše ono što je urađeno do sada. Ništa ne može promeniti činjenicu šta smo uradili ove sezone. Ulaznice traži osam ili devet hiljada ljudi, zar to nije uspeh i pobjeda? - zaključio je Džikić.

Košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović izjavio je da je svestan duela sa Zvezdom.

- Svima je jasno šta znače ovi mečevi, ova velika prilika. Energija koja se oseća u klubu i gradu odavno nije bila ovakva. Treba da očekujemo bolju Zvezdu nego u Beogradu. Dobra stvar je to što nismo ni mi tamo bili perfektni, možemo znatno bolje. Siguran sam da će atmosfera biti takva kakvu nikad do sada nisam doživeo - kazao je Ivanović.

On ističe da su aduti Zvezde bekovi.

- Zvezdina igra kreće od Ročestija, to je tako cele sezone. Treba očekivati i bolju igru Feldina, koji je bio pod pritiskom u ova dva meča. Ono što mi treba da radimo je dosta prosto - imamo igrače koji igraju dobro odbranu na loptu i tako će i biti - rekao je Ivanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading