Hteo da se našali, pa ispao rasista: KOMENTATOR NAZVAO VESTBRUKA "BERAČEM PAMUKA"

Autor:

Sport

12.04.2018

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski komentatori umeju da se preterano zanesu tokom prenosa utakmica, a posebno je to slučaj sa novinarima u SAD koji od svega žele da naprave šou.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Komentator ponizio Vestbruka komentarom

Tako je Vestbruk bio na meti jednog komentatora koji prati ekipu Oklahome Tandersa. Novinar ga je nazvao "beračem pamuka", što je izazvalo lavinu negativnih reakcija u SAD.

Nakon sjajnog dodavanja na utakmici sa Memfisom, komentator je za Vestbruka rekao da je "Potpuno sišao sa uma jednog berača pamuka".

Jasno je da novinar nije želeo da omalovažava Vestbruka zbog boje kože, ali je isto tako poznato i da Amerikanci imaju istorijski teret robovlasništva i rasne segregacije u kojoj su crnci bili građani drugog reda i često su radili za belce na plantažama pamuka.

Komentator se naknadno izvinio zbog komentara, rekavši da nije preterano razmišljao o čemu je govorio, kao i da se kaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading