Duda poručio Željku: KUME, VIDIM TE U FINALU!

Autor:

Sport

28.04.2018

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih svetskih košarkaških trenera i član Kuće slavnih Dušan Duda Ivković izneo je svoja očekivanja od grada Beograda za organizaciju finalnog turnira Evrolige, kao i da već sada vidi Fenerbahče u finalnoj borbi.

Ivković: Obradović napravio dobar posao dovođenjem Marka Gudurića

Ivković je prisustvao svečanosti na košarkaškim terenima na Malom Kalemegdanu, gde je prisustvovao otvaranju renoviranih igrališta od strane Evrolige.

- Srbija i Beograd su verovatno i ranije zaslužili da se fajnal-for organizuje baš tu. Verovatno je bilo objektivnih razloga što se to ranije nije desilo - možda infrastrukturnih, možda period izolacije, raznoraznih kažnjavanja, ratova... Mislim da je Beograd sada spreman i sugran sam da će da napravi najbolji mogući Fajnal-for - rekao je Ivković.

On je dodao i da su tereni Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu pravo meto za "Fan zonu" tokom Fajnal-fora u Beogradu jer je to mesto gde je košarka na ovim prostorima stvorena.

- Što se tiče našeg boravka na ovom legendarnom istorijskom mestu, ovde možemo da kažemo da se rodila i rađala jugoslovenska, pa i srpska košarka. Evroliga je imala dobar osećaj da ta "fan zona" bude baš na ovom mestu, koje je stvarno bilo kultno - rekao je Duda Ivković.

Srpski stručnjak je prokomentarisao i rezultatska očekivanja na završnom turniru elitnog takmičenja, kao i koje dve ekipe očekuje u finalu.

- Naravno da imam određenih simpatija i favorita. Ono što sam video i rekao mom kumu Željku Obradoviću: 'Bravo, kume, kada je napotrebnije tvoj tim igra kako treba, baš kao i prošle godine'. Njegove reakcije i njegovo vođenje je urađeno na najbolji mogući način. Ne treba zaboraviti da je Fenerbahče ostao bez kičme tima, najbolje ralizatora igre Bogdanovića i Juda, koji je bio stub odbrane. Ne bih želeo sada da na neki način povećavam pritisak, da nametnem teret favorita, ali po meni, ako se Hajns i De Kolo oporave, možemo očekivati finale Fenerbahče - CSKA - bio je precizan Ivković.

RepublikaFoto: facebook.com/Veljko Lalić

Srpski trener je analizirao i igru Marka Gudurića, narčito u odlučujućim momentima. 

- Gudurić je mlad i pokazao je da je dobra investicija i da je Željkov izbor ispravan. Košarka je timski sport, ne bih hteo da pravimo bilo kakvo opterećenje, ali pokazao je da može da dostigne visoku svetsku klasu. 

Ivković je istakao i da je najprijatnije iznenađenje ove sezone elitnog takmičenja ekipa Žalgirisa i način rada trenera Šarunasa Jasikevičijusa. 

- Često je moj kolega Dule Vujošević voleo da pravi komparaciju budžeta, koliko je ko plaćen, a oni su imali jedan od najmanjih budžeta, ali su bili najbolji tim što se tiče same Evrolige. Tome je sigurno doprineo Jasikevičijus, tako da imamo novo, stabilno ime u našoj branši.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading