IGRAČI ZVEZDE SLOŽNI: Ovo je bila timska pobeda

Autor:

Sport

30.05.2018

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Crvene zvezde Tejlor Ročesti izjavio je da je zadovoljan pobedom nad Partizanom i plasmanom u finale Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Košarkaši Zvezde slave pobedu nad Partizanom

Crvena zvezda je pobedila 81:73 i izborila plasman u finale Superlige Srbije.

- Uzbuđeni smo što ćemo napraviti novi korak sa timom, a ova utakmica dobro oslikava našu sezonu. Bilo je raznovrsno, imali smo dobre, ali i loše trenutke, ali smo se držali zajedno i dobro igrali kada je bilo bitno - rekao je Ročesti koji je meč završio sa 23 poena.

- Znali smo da će biti dobra utakmica, oni su igrali sa dosta energije što smo morali da uradimo i mi. Partizan je dobra ekipa, koja ima dobru publiku, a ona im je pružala podršku. Ovo je razlog zašto potpisujete za ovakve timove, da bi igrali u ovakvoj atmosferi jedni protiv drugih - dodao je Ročesti. 

Zvezda će u finalu igrati sa boljim iz duela između Borca i FMP-a.

- Glavna stvar je to da osvojimo titulu i na to smo fokusirani. Očekujemo da će biti teško (u finalu), ništa ne uzimamo zdravo za gotovo i sa kim god budemo igrali bićemo spremni. Uživaćemo u pobedi samo par sekundi i sutra počinjemo da se spremamo kako bi uradili ono što klub, navijači i svi u svlačionici zaslužuju. Mi imamo 'ratnike' u timu, Lazića, Dobrića, ali i druge. Uradili smo dobar posao sa udvajanjima i dosta smo otežali posao Vilijams-Gosu. Ovo je bila timska pobeda - zaključio je Ročesti. 

Stefan Janković je briljirao na ovom meču.

- Bio je borben meč, pokazali smo srce u drugom poluvremenu. Derbi kao svaki, borili smo se do kraja. Jako važna pobeda, idemo na titulu. Ušao sam na kraju treće četvrtine ili kad već, gubili smo pet-šest poena i znao sam da je potrebna energija da se napravi razlika i to sam i uradio - rekao je Janković, koji je u finišu meča ušao u sukob sa igračima Partizana.

- Takav sam igrač, takva sam osoba, šta tu mogu da promenim?... Iskreno, samo sam ušao da pokupim saigrača, Branka. Sada, nemam pojma. Jedan sam od najmlađih i nije trebalo da uđem tamo. I treba da mi pričaju. Nisam ušao sa namerom da bilo šta napravim. Derbi je to, nervoza. Nemam komentar, ovo je utakmica, sport....

Janković je rekao da su utakmice protiv Partizana nešto što će pamtiti iz svoje prve profesionalne godine u Evropi.

- Odrastao sam u Kanadi, nisam previše ni gledao, ni pratio utakmice Partizan - Zvezda, ali sam ovde doživeo neki košarkaški san - dodao je Janković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading