KOŠARKAŠI NA TEŠKOM ISPITU: U nove pobede bez Đorđevića!

Autor: kss.rs

Sport

25.07.2018

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije putuje u Kinu gde će od 28. jula do 5. avgusta učestvovati na turnirima u Kinšanu i Meihoku, a ovo je prvi put da selektor Aleksandar Đorđević neće biti sa ekipom.

RepublikaFoto: Starsport
Veliki hendikep u Kini!

U odsustvu selektora Aleksandra Đorđevića, Srbiju će na turneji u Kini predvoditi njegov prvi pomoćnik Jovica Antonić.

- Poenta ove akcije je uvođenje u sistem "A" reprezentacije što većeg broja igrača, koji bi, ako se ukaže potreba, mogli da pomognu u novembarskim i februarskim mečevima kvalifikacija za Svetski kup. Želeli smo da omogućimo šansu za tri grupe igrača – za rekonvalescente koji se vraćaju iz povreda, zatim igrače koji koje smo već koristili tokom kvalifikacija sa ciljem da njihov doprinos podignemo na još viši nivo, i na kraju da damo šansu mladim, talentovanim košarkašima koji do sada nisu imali priliku da budu u seniorskoj reprezentaciji.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

- Želimo da imamo što veći fond igrača na koje selektor Đorđević može da raćuna u nastavku kvalifikacija za Svetski šampionat, kroz njihovo uvođenje u standarde ponašanja i sistem igre u reprezentaciji Srbije. Postojala je ideja da na put povedemo 14 košarkaša, ali zbog povreda ipak neće putovati Nikola Jovanović i Brano Đukanović- istakao je Jovica Antonić. 

Protivnici našem nacionalnom timu na oba turnira biće selekcije Kine, Angole i Ukrajine, koje je trener Antonić okarakterisao kao jake rivale.

Na turnirima u Kini Srbiju će predstavljati sledećih 12 igrača: Nemanja Krstić, Goran Huskić, Marko Tejić, Stefan Pot, Vojislav Stojanović, Dušan Ristić, Nikola Rebić, Veljko Brkić, Dragan Apić, Ilija Đoković, Miroslav Pašajlić i Nemanja Nenadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading