GRK U ZVEZDI: Perperoglu stiže na Mali Kalemegdan?

Autor:

Sport

02.08.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški reprezentativac Grčke Stratos Perperoglu nalazi se na korak do prelaska u Crvenu zvezdu. Pregovori sa iskusnim Grkom su u podmakloj fazi pa bi mogao da se očekuje već u narednih nekoliko dana u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stratos Perperoglu u duelu sa Raselom Vestrbrukom

Osvajač čak tri evroligaške titule mogao bi da bude ozbiljno pojačanje za ekipu Milana Tomića. Perperoglu, krilni igrač koji najveći deo proveo na poziciji "tri" (nisko krilo), igrao je i za Panatinaikos i za Olimpijakos, a i u jednom i u drugom trofejnom klubu je uspeo da postane prvak Evrolige - sa zeleno-belima 2009. i 2001, a sa crveno-belima iz Pireja 2013.

Najbolju evroligašku sezonu imao je 2013/2014 u Olimpijakosu, sa 9,9 poena po meču, a poslednja godina u elitnom takmičenju, od jeseni 2016. do proleća 2017, dok je igrao u Barseloni, protekla je uz skrominji učinak - za 21 minut po utakmici davao je 6,4 poena, uz 3,1 skok i rekordnih u karijeri 1,5 asistencija po nastupu.

Grk bi postao peto pojačanje Crvene zvezde u prelaznom roku. Pre njega na Mali Kalemegdan stigli su Bili Beron, Dušan Ristić, Majk Cirbes i Majkl Odžo. Prethodnih dana u vezu sa crveno-belima dovodi se i igrač Cedevite Demetris Nikols.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading