MILAN TOMIĆ: Idemo korak po korak!

Autor:

Sport

27.08.2018

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KK Crvena zvezda mts intenzivno se priprema za sezonu 2018/2019. Crveno-beli su oformili roster u želji da se na najvišem nivou takmiči na svim frontovima, a prema rečima trenera Milana Tomića za sada sve protiče u najboljem redu.

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda

Trener KK Crvena zvezda mts Milan Tomić govorio je o dosadašnjem pripremnom periodu i daljim ambicijama crveno-belih.

Crveno-beli od ove srede (29. avgust) počinju i sa pripremnim mečevima, a prvi rival je Hakro Merlins. S toga, nakon kondicionog dela gde je glavnu reč vodio trener Aleksandar Lukman, pripreme su prešle u narednu fazu. Više o tome govorio je prvi trener Crvene zvezde mts Milan Tomić:

- Zaista sam zadovoljan kako su svi radili, od prvog do poslednjeg. I mladi i iskusniji igrači su radili u punom intezitetu i sve prolazi u najboljem intenzitetu. Davidovac i Nenadić imaju probleme sa povredom, ali to je normalno u ovoj fazi priprema. Zbog toga Davidovac i nije sa nama danas. Normalno je u pripremnom periodu da ima određenih problema sa povredama, ali nastavljamo da radimo sa željom da napravimo najbolje moguće pripreme - istakao je Tomić koji je od strane medija upitan o mladim igračima, ali i o periodu prilagođavanja na novu sredinu:

RepublikaFoto: Starsport
Džo Regland na treningu

- Svako leto dolazim u Beograd i ne postoji period privikavanja, ovde sam rođen. Tim je nov, osim Davidovca, Lazića i Dobrića, sastav je potpuno nov. Treba raditi, treba biti strpljiv. Simanić, Radanov i Nenadić su mladi i talentovani igrači i dobiće šansu - rekao je Tomić.
Strateg Crvene zvezde mts je upitan o sastavu i da li je kompletiran:

- Sto odsto sam zadovoljan prelaznim rokom. Ovo je roster Crvene zvezde - kratko je poentirao Tomić, a potom govorio pojedinačno o novim akvizicijama:

RepublikaFoto: Starsport
Stratos Perperoglu i Marko Kešelj

- Perperoglu je igrač kojeg poznajem, bio sam mu trener, pomoćni u Olimpijakosu. To je igrač koji je osvojio sve pa odluka o njegovom dovođenju nije bila teška. Bili Baron je igrač koga pratim tri godine, još kada je bio u Mursiji i dobro ga poznajem. I Faje i Regland... Veoma sam zadovoljan što smo ih potpisali. Morate da znate da je dobra atmosfera na treningu. Želim da napravim da budemo zajedno, kao porodica i da pokažemo navijačima da ćemo se boriti za svaku loptu. Počinjemo od toga, a to neće biti dovoljno jer je moramo da igramo i dobru košarku. Ipak, biće vremena i za taktiku - istakao je Tomić koji je govorio i o ambicijama:

- Crvena zvezda je veliki klub i kao takav ne može da učestvuje u ABA ligi samo da bi učestvovala i pravila mlade igrače. Treba da napravimo hemiju ekipi i da gledamo iz utakmice u utakmicu. Cedevita i Budućnost su napravili dobre timove, ali mi smo tu. Idemo korak po korak. Kažete da smo u ’’top 5 favorita’’ za Evrokup? To mogu da prihvatim, prvo mi se učinilo da ste rekli da smo prvi favorit sa čim se ne bih složio, ali kao što smo već rekli idemo korak po korak - zaključio je Tomić.

RepublikaFoto: Starsport
Muhamed Faje

Prvi prijateljski meč Crvena zvezda igra 29. avgusta protiv Hakro Merlinsa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading