OTPAO JOŠ JEDAN SA SPISKA: Bio je tu kad je Srbija nizala medalje, a Đorđević sada neće moći da računa na njega!

Autor: Sportski žurnal

Sport

28.08.2018

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš turskog Banvita, Stefan Birčević neće biti na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću u narednim mečevima kvalifikacija za Mundobasket.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đorđević u problemu!

Krilni centar je osvojio sa "Orlovima" odličja na Mundobasketu 2014., Olimpijskim igrama 2016. i Evrobasketu 2017., ali nažalost zbog povrede neće obući dres reprezentacije ovog septembra protiv selekcija Grčke i Estonije.

- Ne bih odbio poziv za reprezentaciju ni za živu glavu! Pa meni je državni tim dao mnogo više nego ja njemu. Hteo sam i pored povrede zadnjih ukrštenih ligamenata kolena da pokušam da se spremim za okupljanje reprezentacije. Međutim, ne ide kako sam priželjkivao. Čitavo leto sam dolazio iz mojih Šopića u Beograd, ne bi li oporavio koleno. Nadgledao je to i kondicioni trener državnog tima Mladen Mihailović, ali vreme oporavka ne može da se ubrza- rekao je Birčević za Sportski žurnal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Aleksandar Đorđević sada može da računa na 22 igrača, jer Nikola Jokić neće igrati u četvrtom "prozoru" kvalifikacija.

Bogdan Bogdanović (Sakramento), Nemanja Bjelica (Sakramento), Miloš Teodosić (LA Klipers), Boban Marjanović (LA Klipers), Nemanja Nedović (Armani Milano), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Stevan Jelovac (Bamberg), Ognjen Kuzmić (Real Madrid), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Đangsu), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Mursija), Nikola Jovanović (Avelino), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Crvena zvezda) i Đorđe Gagić (Partizan).

Srbija se nalazi u grupi sa Grčkom, Izraelom, Estonijom, Nemačkom i Gruzijom. Tri prvoplaisrana tima izboriće plasman na završni turnir.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading