BJELICA: Reprezentacija poseban deo moje karijere

Autor:

Sport

02.09.2018

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica biće na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću za predstojeća dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Telegraf/Nebojša Mandić
Namanja Bjelica

- Igranje za državni tim je poseban deo moje karijere i vuče emocije koje je teško objasniti. Nema ništa gore nego kada znaš da bi trebalo da budeš uz saigrače i tim. Srce hoće, a telo ne da. Ipak, na te stvari ne možeš da utičeš. Najvažnije je da sam opet tu, zdrav i spreman - rekao je Bjelica u intervjuu za "Sportski žurnal".

On je prokomentarisao i sistem "prozora" koje je FIBA postavila, kao i činjenicu da u narednom "prozoru" neće moći da se stavi na raspolaganje selektoru Đorđeviću.

- Na sve to gledam iz ugla igrača, koji su mogli da se odazovu pozivima. Ne želim da neko od njih pomisli da mu neko zauzima mesto. Ti momci su pokazali koliko cene šansu koju su dobili. Tu mi najviše smeta kada neko za njih kaže da su drugi ili treći tim - rekao je Bjelica i dodao:

- Celu tu priču sa prozorima treba gledati i iz ugla navijača, kojima se ne daje najbolji mogući proizvod. Uvek sam za to da sve ekipe igraju u najjačim sastavima. Ovako košarka trpi i to ne donosi ništa dobro. Razumem da ovako neki drugi igrači dobijaju šansu, ali gubi se smisao. Na kraju cele te priče, u ovom sistemu takmičenja se ne misli na opterećenje igrača. Pogledajte samo koliko je njih u poslednje vreme imalo teže povrede.

"Orlovi" će u septembru odmeriti snage sa selekcijama Grčke (13. septembar) i Estonije (16. septembar).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading