BLAT SMIRUJE STRASTI: Stop sujeti i političkim idejama!

Autor:

Sport

11.09.2018

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Olimpijakosa Dejvid Blat kritikovao je Međunarodnu košarkašku federaciju (FIBA) i Evroligu i poručio da njihov sukob mora momentalno da prestane za dobrobit igrača i cele košarke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejvid Blat

Blatove reči dolaze u trenutku kada mnogi igrači moraju da se odazovu u reprezentaciju za nastup u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini, baš u trenutku priprema klubova za novu sezonu.

- Neko sam ko je živeo u "oba sveta", dugo sam bio selektor, sedam godina na čelu reprezentacije Rusije, a 25 kao trener. Više od decenije sam u Evroligi i znam jako dobro ljude sa obe strane. Ova situacija nije dobra za ostale - rekao je Blat, a prenosi "Eurohups".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vasilis Spanulis

Amerikanac sa izraelskim pasošem smatra da postoji mnogo stručnjaka sa dobrim idejama iz obe organizacije, ali da ne mogu da se dogovore i urade pravu stvar.


- Ovo što se dešava nije dobro za košarku, najviše igrače, ali jeste za ljudi sa izraženim egom i političkim dizajnom. Vreme je da se tome stane na put i da neko izađe sa stavom. Da vidimo šta ćemo da uradimo najbolje za igru, a ne za političare, sujete, ideje. Pogrešno je i mora da prestane - dodao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading