MESINA PUN REČI HVALE: Obradović je evropskoj košarci dao više od svih!

Autor:

Sport

06.09.2018

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener iz Fenerbahčea Željko Obradović dao je najveći uticaj ikada u evropskoj košarci, smatra čuveni Italijan Etore Mesina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Etore Mesina

Mesina, pomoćni trener San Antonija, odao je priznanje najtrofejnijem treneru u istoriji Evrope i poručio da vidi sličnosti u njihovom radu.

- Mislim da je za mnoge trenera normalno da stvore sistem u kome igrač zna šta radi i koja mu je odgovornost. Pričamo i o trenerima sa manje ili više discipline, ali je stvarna tema ono što igrači vole da rade. Naravno, Željko je trener koji je imao najveći uticaj - rekao je Mesina, a prenosi "Eurohups".

RepublikaFoto: Tanjug
Željko Obradović

Mesina je uporedio NBA i Evroligu i poručio da je velika razlika u kvalitetu i novcu.


- Nivo je visok u Evroligi, to je drugo najjače takmičenje na svetu. Razlika u odnosu na NBA je u ekonomskoj snazi, čak i najveći evropski klubovi ne mogu da se takmiče sa onima iz sredine NBA. Takođe, tendenzija je da mladi košarkaši česće napuštaju Evropu kako bi se izborili u SAD - kaže trener.

Podsetimo, Mesina je tokom karijere osvojio čak 29 trofeja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading