VUJOŠEVIĆ UŽIVAO UZ "ORLOVE" I PORUČIO: Zvezdu ne mogu, a Partizan neću da gledam!

Autor:

Sport

16.09.2018

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofejni stručnjak našao se u "Pioniru" i pored zdravstvenog stanja bodrio naše košarkaše. Tom priliku dao je zanimljivu izjavu.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Vujošević

Samo pojavljivanje trofejnog stratega je iznenadilo mnoge u beogradskom hramu košarke.

- Došao sam onako malo da razbijem strah. Prvi put sam u Pioniru od onoga kada sam bio zadnji put. Sada ovo izgleda smešno rečeno, ali je tačno. Naravno, Zvezdu ne mogu da gledam, za Partizan navijam, ali iz određenih razloga neću da dolazim. Tako da je normalno da dođem da gledam reprezentaciju i eto iskoristio sam ovu priliku. Moje odsustvo se tumači ovako i onako, suštinski ja sam dosta dobro-  rekao je Vujošević.

Šta treba da se dogodi da bi se Dule ipak pojavio na utakmicama svog nekadašnjeg tima?


"Pa to zavisi pre svega od njihovog ponašanja. Mi smo stalno na sudu, ja se smatram i zaslužnim za taj klub i neko ko ga voli, a da u ovakvom stanju budem stalno na BAT-u i na sudu. Smatram licemernim da svojim prisustvom podržavam tu upravu. Došao bih zbog igrača i većeg dela navijača"

Kakav je utisak o selekciji Aleksandra Đorđevića?

RepublikaFoto: Starsport
Duško Vujošević

- Svidelo mi se kako igraju, čvrsti u stavu, igraju ozbiljno, trče, postoji određeni potencijal, kada bi tu još bili Jokić, Marjanović i još neki igrači bila bi to prava ekipa za zlatnu medalju. FIBA mora da nađe način da se ova takmičenja igraju kada NBA igrači mogu da dođu. To mora da bude prvi stepen, jer ako oni budu dolazili onda će i ove iz Evrolige da bude sramota da zabranjuju. FIBA ne može da bira vreme kada ona hoće, već mora da se prilagodi i da nađe diplomatski i inteligentan način da NBA igrači mogu da budu prisutni ovde, kako bi se do kraja vratio značaj ovim takmičenjima".

Tu je dosta igrača koje je iskusni strateg trenirao u svojoj karijeri.


- Navijam za sve, a za njih malo više - uz osmeh kaže nekadašnji trener Parnog valjka.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Srbija - Estonija

Vujošević otkriva da mu zdravstveno stanje ipak nije onako dramatično kao što se pominje u javnosti.

- Moje zdravlje je dosta dobro. Znate da imam te probleme sa bubrezima i da treba da radim transplantaciju, sve ostalo je sređeno, ali pošto je posao javni, a radim ga uz bolest i pričam o tome, onda se kad me nema izmanipuliše kako kome odgovara i daju se katastrofične izjave daju, ali nije tako, dosta je to pod kontrolom - nastavio je Vujošević.

U međuvremenu je usledio i rastanak sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

- Rešio da uradim transplantaciju bubrega, a pregledima su se pokazale određene smetnje oko krvih sudova i srca. To sam rešio stentovima, a to je odložilo transplantaciju. Samim tim oni nisu mogli da čekaju, i idu svojim putem. Želim im sreću - zaključio je trofejni stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading