SRPSKE RUKOMETAŠICE STARTUJU NA EP U FRANCUSKOJ: Hrabre "orlice" svim silama napadaju Poljakinje u Nantu

Autor:

Sport

29.11.2018

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometašice Srbije započeće večeras protiv Poljske (18.00, RTS 2) učešće u A grupi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Let "orlica" je kasnio zbog nevremena, pa su naše devojke morale da prespavaju u Minhenu, a u Nant su stigle u četvrtak u jutarnjim satima. Ipak, prema rečima jedne od iskusnijih igračica Slađane Pop Lazić, to ih nije mnogo poremetilo, pa će spremno dočekati početak turnira.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometašice Srbije

- Imale smo komplikacija u putu, ali smo to na kraju pozitivno iznele. Iskoristićemo poslednji trening da se konkretno spremimo za Poljakinje. Moramo da se dobro fokusiramo na Poljakinje i da ih pobedimo. Pogotovo na njihovu bekovsku liniju, koja je jako opasna - izjavila je Pop Lazićeva.

Ona se osvrnula i na rezultate na prethodna dva velika takmičenja EP 2016. i SP 2017, kada su bile devete.

- Vreme je za nešto više. Poslednje dve godine smo igrale dobro, ali nam je uvek nešto nedostajalo za poziciju koju zaslužujemo - rekla je srpska rukometašica.

Selektor Ljubomir Obradović smatra da ih čeka teška grupa, ali da mogu svima da pariraju.

RepublikaFoto: rss.org.rs
Ljubomir Obradović

- Igramo protiv ozbiljne reprezentacije. Snažne su, iskusne i prva je utakmica jako bitna. Teško je odrediti domet ove ekipa, možemo sa svima da igramo - zaključio je trener Obradović.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj traje do 16. decembra, a u A grupi, pored Srbije i Poljske, nalaze i selekcije Švedske i Danske. Prve tri ekipe iz svake grupe obezbediće prolaz u narednu fazu takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading