Radojičić o Svetskoj ligi: Da pošaljemo sliku u svet da je Beograd grad lepih događaja, a ne agresije!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

12.04.2019

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je danas predsednika Vaterpolo saveza Srbije (VŠ) Viktora Jelenica i ocenio da je predstojeći finalni turnir Svetske lige još jedna prilika da se iz glavnog grada pošalje najlepša slika u svet.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Zoran Radojičić

- Grad Beograd se uvek ponosio svojim vaterpolistima i imao dobru saradnju sa vaterpolo reprezentacijom. Danas sam imao zadovoljstvo da sa predsednikom Vaterpolo saveza Jelenićem pričam o organizaciji finalnog turnira Svetske lige, gde ćemo imati osam zemalja koje će biti naši gosti. Govorili smo o tome koliko je značajno dabudemo dobri domaćini i da još jednom pošaljemo sliku svet koliko smo ozbiljan grad i ozbiljna država i koliko se ozbiljno bavimo sportom - rekao je Radojičić.

On je dodao da su vaterpolisti uvek bili naš ponos i uvek smo se radovali da ih sačekamo sa velikih takmičenja, ispratimo njihove uspehe, a sada, nadam se u Beogradu zajedno i da proslavimo. 


- Vrlo je važno da kao grad saljemo poruku u svet da se kod nas dešavaju lepi događaji, to je naša borba protiv agresije i protiv ljudi koji žele drugu sudbinu Beograda i Srbije - poručio je gradonačelnik.

Jelenić se zahvalio Gradu što je uvek podržava velike manifestacije u organizaciji VŠ.

- Tako je i ovaj put, finalni turnir odigraće se na Tašmajdanu, hramu vaterpola, a ovo je posle olimpijskog sigurno najjači turnir. Prvi se kvalifikuje za OI u Tokiju i nadam se da ćemo biti prva srpska ekipa, prvi ekipni sport, koji će se kvalifikovati za Igre 2020. godine - istakao je Jelenić.

Finalni turnir Svetske lige održaće se od 18. do 23. juna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading