Rekordan broj takmičara: Srbija domaćin EP u kendu!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

16.04.2019

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropsko prvenstvo u kendu održaće se u Beogradu, u Štark areni, od 24. do 26. maja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Srbija je dobila čast da bude domaćin prvenstva u japanskoj veštini, borbi mačevima od bambusa, nastaloj iz drevne veštine samurajskog mačevanja, uz učešće od 1.000 takmičara iz više od 40 zemalja.

Takmičari će se tokom tri dana boriti u muškoj, ženskoj i juniorskoj, u individualnoj i timskoj konkurenciji.


- Velika nam je čast što možemo da organizujemo jedan ovakav događaj, a ujedno i veliko priznanje koliki je put prešao kendo u Srbiji. Pošto ove godine obeležavamo 50 godina kenda u Evropi, Kendo savez Srbije odlučio je da svima pokloni besplatan ulaz za sva tri dana takmičenja - rekao je predsednik Kendo saveza Srbije Dušan Nikolić.

On je pozvao publiku da dođe u što većem broju i podrži srpske reprezentativce u pohodu na titulu prvaka Evrope.

- Ovo je ujedno i sjajna prilika za sve da vide koliko je ovaj sport lep i koristan za treniranje, tako da pozivamo i one koji ne prate kendo da dođu, a pogotovo roditelje koji bi želeli decu da upišu na sport koji razvija ne samo telo, nego i karakter.

Nikada ovoliko takmičara nije učestvovalo na nekom kendo turniru u Evropi i zato je Kendo savez Srbije raspisao konkurs za volontere do 15. maja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading