Sportske igre mladih u Zrenjninu i Somboru

Autor: Tanjug, Republika

Sport

22.05.2019

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karavan Sportskih igara mladih (SIM) u prethodna dva dana posetio je Zrenjanin i Sombor, gde se više hiljada mališana nadmetalo za plasman na republičko finale, ali i uživalo u igri i druženju.

RepublikaFoto: Promo foto
Sportske igre mladih

Svečano otvaranje Igara u Zrenjaninu održano je Kristalnoj dvorani, a uz veliki broj dece, roditelje, učitelje, nastavnike, trenere i sportske radnike, prisutvovali su i počasni gosti: Simo Salapura (pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina za oblast sporta, omladine i turizma), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Snežana Vučurević (načelnica Srednjobanatskog okruga), Snežana Oluški Vlačić (načelnica Školske uprave za Banat), Milan Radaković (predsednik Saveza za školski sport Zrenjanina), Vukosava Đapić (generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina), Jovan Lekić (koordinator SIM Srbije za grad Zrenjanin) i drugi.

- Sportske igre mladih osmišljene su kao koncept regionalnog povezivanja dece i nama je drago da smo deo te priče koja promovše prijateljstvo, sportski duh i zdrave stilove života. Ponosni smo na to što smo prošle godine u Splitu imali finaliste iz Zrenjanina, koji su osvojili medalje, kao i na to što se tradicija Igara nastavlja u našem gradu i ove godine. Nastavljamo da širimo duh sporta, prijateljstva, solidarnosti i fer-pleja. Danas na takmičenjima imamo impozantan broj sportista i imamo razloga da se ovog leta nadamo novim medaljama na državnom i regionalnom nivou - rekao je Salapura


Gromoglasan aplauz začuo se kada je baklju prijateljstva u Kristalnu dvoranu uneo Ilija Majstorović, mladi šampion Srbije u stonom tenisu.

Igre u Somboru otvorene su na centralnom Gradskom trgu, a među uglednim gostima bili su Dušanka Golubović (gradonačelnica Sombora), Antonija Nađ Kosanović (članica somborskog Gradskog veća zadužena za sport i omladinu), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje SIM Srbije), Zorica Mijatović (sportska direktorka SIM Srbije), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice SIM Srbije), Branislav Vitas (direktor glavne filijale kompanije Dunav osiguranje u Somboru) i drugi.

- Ponosna sam na to što danas možemo da poručimo da grad Sombor ima budućnost, ima budućnost zato što ima decu i mlade koji su sposobni da prihvate izazov, da se takmiče i da pobeđuju. Neka danas pobede poštena igra, veliko prijateljstvo i dobro druženje - poručila je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Više hiljada mališana učestvovalo na SIM u Zrenjaninu i Somboru


Zakletvu prijateljstva je u ime sporista položila Maša Buišić, a u ime sudija Anja Laličić, odbojkaški sudija. Ovaj važan čin propratila je i „Oda radosti” u izvođenju učenika Srednje muzičke škole „Petar Konjović” iz Sombora.

- Sportske igre mladih su putujuća čarolija koja nosi sa sobom jednu posebnu energiju. Idući iz grada u grad i krstareći regionom, mi upravo od vas, dece, dobijamo dodatnu snagu i motiv da radimo više i da budemo još bolji. Svi zajedno smo ovde da bismo negovali i širili drugarstvo, kako u Somboru i Srbiji, tako i u celom regionu. Hvala vam što ste i vi deo najlepše sportske priče - poručila je Somborcima Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Atmosfera u Somboru je svoj vrhunac dostigla kada je Mihajlo Lakić, najbolji sportista 2018. godine u konkurenciji školskog sporta, uneo baklju prijateljstva i kada su mu se gradonačelnica Sombora i predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih pridružile kako bi zajedno upalili plamen prijateljstva, koji je pratio vatromet i oduševljenje nekoliko hiljada prisutnih i Igre su tako u Somboru mogle da počnu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading