Deca slave praznik Igara

Autor:

Sport

20.05.2019

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kikinda po tradiciji spektakularno organizovala Sportske igre mladih Srbije

RepublikaFoto: Promo foto
Spektakl u Kikindi

Zajedno sa suncem i lepim vremenom Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih stigao je u Kikindu. O tome koliko se deca u ovom prelepom vojvođanskom mestu raduju Igrama svedoči činjenica da je opština Kikinda još pre tri godine, kada su Igre prvi put bile u tom gradu, ustanovila SIM sportski dan. To znači da sva deca u Kikindi današnji dan provode baveći se sportom, igrajući se i družeći se. A ima li ičega što klinci vole više od toga!

Nekoliko hiljada mališana iz Banata dočekalo je Igre i ove godine radosnom grajom i aplauzima na terenima i tribinama Sportskog centra „Jezero”, gde se, kao i obično, tražilo mesto više. Tribine na otvorenom terenu su bile pune, a veliki broj najmlađih otvaranje je gledao oko terena u hladovini. Maskota lavić Viktor, je kako kažu učesnici najvoljenija maskota na svetu, i on donosi sportsku sreću svima koje susretne i u Kikindi je imao pune ruke posla. Trebalo je podeliti zaista mnogo zagrljaja starim i novim drugarima. Viktoru to nije teško palo, naprotiv. Uspeo je da završi taj važan posao tren pre no što se začuo prelepi glas Dunje Gašić, učenice trećeg razreda kikindske gimnazije „Dušan Vasiljev”, koja je otpevala himnu Republike Srbije i time označila početak ceremonije otvaranja, uz aplauze svih.

Pored velikog broja dece, svečanom otvaranju Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Kikindi prisustovali su i Bosiljka Srdić (zamenica gradonačelnika grada Kikinda), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje SIM Srbije), Nikola Lukač (načelnik Severnobanatskog okruga), Snežana Oluški Vlačić (načelnica Školske uprave za Banat), Dunja Grbanušić (sekretarka društvenih delatnosti grada Kikinda), Svetislav Vukmirica (veliki prijatelj Igara i tehnička podrška iz Džudo kluba „Partizan” Kikinda), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Jelena Krvopić (koordinatorka Igara za grad Kikindu), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje SIM Srbije), Svetlana Mirčić (predsednica Sportskog školskog saveza Kikinda), Ivana Bakić (predsednica Sportskog saveza Kikinde) i mnogi drugi.

RepublikaFoto: Promo foto
Baklja prijateljstva

Svi oni uživali su u maestralnim nastupima polaznika plesne škole „Dance’n’Soul”, Haos animatora na štulama, Kikindskog gimnastičarskog društva, koji su zagrejali atmosferu uoči velikog trenutka – polaganja zakletve prijateljstva. Zakletvu je u ime dece položila mlada nada kikindskog tenisa Simona Mirčić, a u ime sudijske organizacije Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Sandra Maljković, glavni sudija u igri Lino između dve vatre.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, nije krila radost zbog činjenice da je ponovo među svojim prijateljima u Kikindi.

– U Kikindi žive ljudi velikog srca s kojima se od prvog trenutka razumemo i bez mnogo reči. I oni su, kao i mi, uvek spremni da načine korak više, kako bi usrećili svu našu decu i oplemenili im detinjstvo, i svuda po Srbiji često pričam i Kikindi. Zahvaljujući doprinosu naših saradnika iz ovog grada, ideja sportskog dana je zaživela i proširila se i na druge gradove u Srbiji. Naša saradnja sa lokalnom samoupravom u Kikindi je iz godine u godinu sve bolja, a deca u ovom gradu će vam potvrditi da su Igre za njih jedan od najradosnijih i najlepših događaja u godini. Našim današnjim takmičarima želim puno sreće na sportskim terenima, a unapred se zna da će najveću pobedu u Kikindi odneti drugarstvo, što i jeste osnovni cilj Igara – istakla je Ivana Jovanović.

RepublikaFoto: Promo foto
Još jedna sjajno organizovana manifestacija

Prisutnima se obratila i Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde, koja je naglasila da je ovaj grad oduvek podržavao omladinski sport, učenje, fer-plej, toleranciju i prave životne vrednosti, kao što će to činiti i ubuduće.

– Ovo je četvrta godina kako je Kikinda deo Sportskih igara mladih. Naši najuspešniji mladi sugrađani predstavljaće naš grad na završnom finalu u Beogradu i takmiče se za mesta koja vode u Split. Želim svoj deci da poručim da se danas svim srcem bore za pobedu, ali i da nauče da na pravi način podnesu i poraz, jer ima nešto što je daleko važnije i vrednije od plasmana, a to su druženje, prijateljstvo, ljubav. Sve te vrednosti donosi nam upravo sport – rekla je Bosiljka Srdić.

Kao što je već poznato, Sportske igre mladih osmišljene su po uzoru na velike Olimpijske igre, pa se uoči početka takmičenja na svim sportskim terenima najpre pali baklja prijateljstva i to je uvek najsvečaniji trenutak ceremonije otvaranja, i podseća na Olimpijske igre. Tako je bilo i u Kikindi, a baklju je uneo Luka Žilić, fudbalski golman i učenik OŠ „Vuk Karadžić“ u pratnji drugara SIMovaca Ljube i Dunje Grbanušić i Mihajla Vujčića.

RepublikaFoto: Promo foto
Tribine su bile prepune

Konfete, vatromet i plamen baklje zagrejali su srca talentovanih mladih kikindskih sportista i oni nisu časili časa da pokažu šta umeju. Praćeni himnom Igara odjurili su u nove pobede. Vatreni navijači neumorno su bodrili svoje favorite na terenima za basket, odbojku, tenis i rukomet, a uzbudljivo je bilo i na šahu, stonom tenisu, igri Lino između dve vatre, kao i na Coca-Cola kup turniru u malom fudbalu. Dečake i devojčice kojima je lavić Viktor doneo najviše sreće, pa su im na grudima zablistale medalje, gledaćemo na državnom finalu u Beogradu već sredinom jula. Ako se i tamo dobro pokažu, njihovo putovanje nastaviće se ka superfinalu u Splitu, gde će se ovog avgusta takmičiti, upoznati nove drugare i uživati u fenomenalnom mini-letovanju.

Iz Sportskih igara mladih Srbije ističu da veliku zahvalnost u sprovođenju ovih manifestacija duguju medijima, kao i pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz mlade, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.

Igre ne staju, karavan radosti i prijateljstva nastavlja svoj put po Srbiji. Već u utorak na redu je Zrenjanin a u sredu Sombor. Parola #igresuzakon nastavlja svoju čaroliju, koja je tu za decu Srbije i regiona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading