KAPA DOLE! Vaterpolisti pokazali humanost na najbolji mogući način!

Autor:

Sport

15.06.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić i igrači Nikola Jakšić, Strahinja Rašovič, Radomir Drašović i Nemanja Vico danas su zajedno sa đacima učestvovali u sređivanju dvorišta Osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju "Dragan Kovačević".

RepublikaFoto: Promo foto
Humanost naših vaterpolista

Srpski delfini kapice su zamenili šlemovima u punom jeku priprema za Finalni turnir Svetske lige kako bi se uključili u akciju koja je samo uvod u 1,3 miliona dinara vrednu rekonstrukciju krova ove institucije.

Planiranu adaptaciju obezbedio je Vaterpolo savez Srbije preko svojih partnera i sponzora iz građevinske firme Jadran. 

- Svesni uloge koju imamo u javnom životu hteli smo da pažnju koja nam je poklonjena preusmerimo na jednu od društveno najznačajnijih tema. To je inkluzija dece sa smetnjama u razvoju i njihovo uključivanje u redovne tokove društva -  rekao je Savić.


On je dodao da vaterpolisti žele da učestvuju njihovoj borbi da stvore okruženje u kojem mogu da razviju svoj pun potencijal i tako jednoga dana postanu, ne samo ravnopravni članovi našeg društva, već i ljudi sposobni da čine izuzetne stvari.
RepublikaFoto: Starsport
Dejan Savić

- Mi verujemo da je svako dete rođeno za velika dela i da je na nama da mu obezbedimo uslove u kojima će odrasti u najbolju verziju sebe. Jedan od najvažnijih je i pravo na kvalitetno obrazovanje. Zato smo danas ovde. -  poručio je Savić.


Nakon akcije sređivanja dvorišta i farbanja ograde škole Dragan Kovačević počeće radovi na rekonstrukciji krova, koji bi trebalo da budu završeni najkasnije do kraja jula.

Na taj način đacima i zaposlenima u ovoj instituciji biće obezbeđeni bolji uslovi za edukaciju i rad od samog početka naredne školske godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading