UDAVIĆEMO IH SVE: S Taša idemo u Tokio!

Autor:

Sport

18.06.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tašmajdan, istinski hram vaterpola, biće od danas do nedelje svetski centar najpopularnijeg vodenog sporta. Tribine legendarnog beogradskog bazena ugostiće osam reprezentacija raspoređenih u dve grupe, koje će se boriti za pehar Svetske lige, a ulog je veći nego do sada - viza za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Filipović

Uz rekordan nagradni fond od čak 312.000 evra jasno je da će "delfini" Dejana Savića (44) imati pregršt motiva da "udave" sve rivale. Aktuelni olimpijski i evropski šampioni pohod na Svetsku ligu počinju večeras (21.00, Arena sport 1) protiv Australije, sutra će im rival biti Hrvatska (21.00, Arena sport 1), a u četvrtak Kazahstan (21.00 Arena sport 1).

JAKO OD STARTA

Selektor Dejan Savić imaće na raspolaganju najjači tim, sa izuzetkom povređenog Viktora Rašovića (25).

- Verujem da će nas publika podržati od prvog dana turnira, pa sve do finala, koje ćemo, nadam se, igrati u nedelju. Potreban nam je vetar u leđa sa tribina, koje će za potrebe Svetske lige imati kapacitet od čak 4.000 mesta. Ulog je veliki, nije samo borba za zlatnu medalju već i za mesto na Olimpijskim igrama. Cilj nam je jasan, samo prvo mesto nas zanima. Australija je fizički spremna, uigrana i biće nam ozbiljan rival večeras. O kvalitetima Hrvata ne treba trošiti reči, dok je Kazahstan autsajder - analizirao je protivnike u grupnoj fazi legendarni trener.

SRCEM DO TITULE

Ovogodišnja Svetska liga specifična je i po tome što se prvi u vaterpolu koristiti video-tehnologija, slično kao VAR u fudbalu. Cilj je da se utvrde sporne situacije kod golova. Kapiten "delfina" Filip Filipović (32) čvrsto veruje u plasman na OI u Tokiju.

- Umor i iscrpljenost nakon naporne sezone na klupskom planu ne sme da bude prepreka za najbolji mogući nastup na Tašmajdanu. Uvek igramo srcem za našu zemlju, tako će biti i ovoga puta - obećao je golgeter Pro Reka.

U grupi A igraju Mađarska, Španija, Kanada i Japan, a eliminacione borbe počinju u petak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading