Delfini pojeli barakude: Projektil Prlainovića doneo Srbiji pobedu nad Hrvatima!

Autor:

Sport

19.06.2019

20:12 >> 20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Srbije savladali su u vaterpolo klasiku Hrvatsku sa 11:10 i tako obezbedili prvo mesto kolo pre kraja grupne faze zvaršnog turnira Svetske lige.

RepublikaFoto: Starsport
Dogovor je najvažniji... Dejan Savić i vaterpolisti Srbije

Srbija je tako stigla do drugog trijumfa, nakon pobede u prvom kolu nad Australijom. 

Dellfini su do pobede stigli prelepim pogotkom Andrije Prlainovića na minut pre kraja meča.

Hrvati su bolje otvorili meč na Tašmajdanu. Gosti su konstantno bili u prednosti od jednog gola, a naš tim je bio osuđen da juri rezultat.

Posle prve četvrtine Hrvatska je vodila sa 3:2. 

Veliku šansu je Srbija propustila na startu druge četvrtine, Marcelić je sjajnom odbranom sprečio Stefana Mitrovića da donese i treže izjednačenje "Delfinima".

Ante Vukičević je zaradio i drugo isključenje na utakmici i morao je da bude pažljiv, a to je Miloš Ćuk iskoristio postigavši svoj drugi gol i donevši tako treće izjednačenje reprezentaciji Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Junak... Andrija Prlainović

Havijer Garsija je fantastičnim pogotkom lobovao Mitrovića i Hrvatska je tako po četvrti put imala vođstvo na utakmici. Nisu se Hrvati dugo radovali, pošto je Filip Filipović matirao Marcelića i ponovo smo imali egal meč na Tašmajdanu.

Sjajna akcija gostiju, iskoristili su drugo isključenje Filipa Filipovića i po peti put na meču poveli. Strelac tog gola Buljubašić je već u narednom napadu zaradio i drugo isključenje, ali se njegov tim odbranio i na poluvremenu vodio sa 5:4.

Drugo poluvreme počelo je isključenjima Mandića i Buljubašića. Srbija je do petog izjednačenja stigla preko Stojanovića. U tim trenucima sjajan je bio Mitrović koji je svojim odbranama držao Srbiju u meču.

U samom finišu treće četvrtine Stefan Mitrović, vaterpolista Ferencvaroša donosi prvo vođstvo Delfinima na susretu, na semaforu je pisalo 7:6 u ovim momentima.

Stigao je i peterac u finišu trećeg kvartala, pa je i to realizovano i najveća prednost u dotadašnjem delu susreta pripadala je Srbiji.

RepublikaFoto: Starsport
Ćuk je kao i uvek bio na nivou

Majstorija Ognjena Stojanovića na početku poslednje četvrtine. Benić je zbog trećeg isključenja završio susret i srpski reprezentativac je doneo Delfinima prednost od tri gola na nekih 6 minuta pre kraja utakmice.

Nova šansa za Srbiju da dođe do prednosti od 3 gola je bila posle peterca, ali je Marcelić odbranio udarac Andrije Prlainovića. Pročitao je koju će stranu gađati Prlainović i uspeo da ovoga puta sačuva mrežu svoje reprezentacije.

Posle neiskorišćenog igrača više, ali i pomenutnog peterca, usledila je kazna i preko Garsije Hrvati uspevaju da smanje na 9:8, pa smo imali novu dramu u derbiju između Srbije i Hrvatske.

Joković je izjednačio, a Srbija povela preko Ognjena Stojanovića koji je postigao svoj treći gol i na nekih 3 minuta pre kraja meča izabranici Dejana Savića imali su novo vođstvo.

Usledila je prava drama u završnici meča. Stefan Mitrović je dobio treće isključenje, a Fatović je to iskoristio da donese novo izjednačenje Hrvatima. Ključni trenutak dogodio se u narednom napadu, Prlainović je uputio pravi projektil ka golu Hrvata i "pocepao" mrežu nemoćnog golmana Marcenića. 

Srbija je povela 11:10, pa su Delfini bez većih problema priveli susret kraju i stigli do velike pobede.

Treći meč na završnici Svetske lige u Beogradu, reprezentativci Srbije odigraće u četvrtak protiv Kazahstana na bazenima SC Tašmajdan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading