FIA nemilosrdna: Odbijena Ferarijeva žalba!

Autor:

Sport

21.06.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna automobilska federacija (FIA) odbacila je žalbu Ferarija na kaznu koju je Sebastijan Fetel dobio na Velikoj nagradi Kanade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Fetel po završetku VN Kanade

Nemački automobilista je kažnjen dodavanjem pet sekundi zbog greške koju je napravio i nebezbednog povratka na stazu. Ova odluka donela je Luisu Hamiltonu pobedu, iako je kroz cilj prošao iza Sebastijana Fetela.

U Ferariju su za ovu priliku spremili nove video materijale, na kojima se vidi da je nemački vozač sve odradio po pravilima. Ipak, komisija FIA se sa time nije složila.

Ferari je komisiji dostavio video analizu pripremljenu posle trke, komentar Karuna Čandhoka za Skaj Sport, video sa Fetelove kacige, svedočenje samog vozača.

Sastanak predstavnika Ferarija i FIA održan je u petak u Francuskoj. Ipak, posle svega vrhovno telo je odlučilo da nije bilo 'značajnih ili relevantnih elemenata koji bi promenili odluku'.

Posle ovakvog epiloga, Ferari će morati na nekom drugom mestu da potraži prvu pobedu u ovoj godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading