Udruženoj Srbiji i Srpskoj niko ne može ništa: Sve spremno za biciklističku Trku kroz Srbiju!

Autor:

Sport

26.07.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalne Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju održaće se od 29. jula do 2. avgusta, a ove godine pored naše zemlje i Republika Srpska podržaće sve takmičare u ovoj trci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Ono što je drugačije ove godine jeste trasa trke koja je drugačija u odnosu na prethodne godine, a neki gradovi će po prvi biti domaćini ove tradicionalne organizacije.

- Prvi put kada je Republika Srpska nastupila sa ekipom na trci kroz Srbiju bilo je ratno vreme, išlo se Koridorom, momci su sebe izložili opasnostima dolaska. Iz toga se izrodila ideja da se napravi trka Beograd-Banja Luka, koja se ove godine održava po trinaesti put i tako je krenulo sve - rekao je predsednik biciklističkog saveza Srbije, Branko Banović.

Ovog puta, trka će započeti u Istočnom Sarajevu, što je čini najuzbudljivijom od svih u proteklih 59 godina, jer će se svi učesnici upustiti u najveći izazov do sada. Put koji je predviđen za trku, posle Istočnog Sarajeva, nastavlja se ka Jahorini, prema Priboju, preko Zlatibora i Mionice, pa do Požarevca u kom je za ovu godinu predviđen cilj trke.

Očekuje se ukupno 150 učesnika kojima će biti obezbeđen smeštaj u svakom od gradova u kojima se etape budu završavale, a pored toga, svi ostali uslovi koji budu potrebni biciklistima biće takođe obezbeđeni.

- Siguran sam da je lokalna samouprava dala svoj pun doprinos organizaciji trke na svom lokalu i da je pomogla u smeštaju, u obezbeđenju takmičenja drumskih trka i da je pomogla u ljudstvu. Siguran sam da je, sa druge strane, Republika pomogla u finansijskim sredstvima, da je pomogla da takmičari mogu da dođu i da se sama trka promoviše na najbolji mogući način - istakao je Darko Udovičić, pomoćnik ministra sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading