Odbojkašice Srbije posle velikog preokreta poražene od Japana!

Autor:

Sport

27.09.2019

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije poražene su u devetom kolu Svetskog kupa od Japana, domaćina takmičenja, rezultatom 3-2 u setovima.

RepublikaFoto: Starsport
Ana Bjelica

Japanke su došle do pobede posle velikog preokreta (21:25, 21:25, 25:20, 25:20, 15:7) i nanele Srbiji drugi poraz u nizu, pošto ih je prethodno iznenadila Južna Koreja.

Oslabljena reprezentacija Srbije igrala je jako dobro protiv favorizovanog protivnika na startu, a to se videlo i u rezultatu.

Izabranice Aleksandra Vasiljeva vodile su tokom celog prvog seta, nisu puštale Japanke ni da dođu u šansu da preokrenu i mirno privele taj deo igre kraju.

Aktuelne šampionke sveta i Evrope dobru igru iz prvog seta prenule su u drugi. Dobro su ga otvorile, prednost održavale i na kraju ga osvojile, te povele sa 2-0 i došle na korak od pete pobede.

U trećem setu viđen je isti scenario, sve do sredine. Srbija je dobro otvorila, imala +4, ali je onda doživela pad. Posle 12:10 Japanke su napravile seriju od 7:2, a oporavka nije bilo.

Odbojkašice Japan su povratile ulogu favorita i iskoristile preokret u trećem setu da rutinski reše četvrti u svoju korist, a oslabljena reprezentacija Srbije nije imala odgovor ni u petom setu.

Najbolja u reprezentaciji Srbije bila je srednji bloker Mina Popović sa čak 24 poena. Pratile su je Jelena Blagojević sa 14, Ana Bjelica sa 13 i Bojana Milenković sa 11 poena.

Ovoga puta nije uspela da se istakne Bianka Buša sa samo dva poena, dok je Katarina Lazović, jedna od efikasnijih u prethodnim mečevima, imala tek jedan.

Na drugoj strani dominirale su Juki Iši i Juri Nabeja sa po 19 poena, dok je 14 upisala Aika Akutagava.

Srbija i Japan su se izjednačile na sedmoj poziciji Svetskog kupa sa po četiri pobede i pet poraza, a naše odbojkašice naredni meč igraju protiv Kine, u subotu od 8 ujutru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading