Novo "evropsko" u januaru: Predstoje nam strašne kvalifikacije za OI!

Autor:

Sport

30.09.2019

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji igrač Evropskog prvenstva, MVP Uroš Kovačević, bio je pun utisaka po sletanju na Aerodrom u Beogradu.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Uroš Kovačević

Naravno, neizbežna tema za početak razgovora bila je sinoćnje finale protiv Slovenije, u kojem je rival odlično ušao u meč. Ipak, od drugog seta na terenu je izgledalo kao da postoji samo jedan tim - Srbija...

- Nisam samo ja probudio ekipu - cela ekipa se probudila posle prvog seta. Mi znamo da smo bolji od Slovenaca, ali oni su odigrali mnogo bolje u prvom setu. Mi smo se probudili u drugom setu i zasluženo pobedili.

RepublikaFoto: RTS/printscreen

Šta je odlučilo to finale?

- Bili smo favoriti, bar ja tako mislim. Kad si favorit, uvek uđeš nekako u grču - mi smo imali šta da izgubimo a oni nisu. I pored mene su bili moji saigrači, koji su znali kako treba da reaguju i odreagovali smo odlično.

U januaru "orlove" očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2020?

- Opet smo dokazali da je odbojka, sa košarkom, ne bih da zaboravim i ostale, ali sigurno jedan od najtrofejnijih sportova u zemlji. Sada treba da budemo ponosni. A predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre - pa to će biti kao drugo ervropsko prvenstvo. Svi će biti tu. Ako budemo igrali ovako, nadam se da možemo da pružimo adekvatnu igru i u januaru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading