Kako do polufinala, a kako do OI posle trijumfa nad Nemačkom?

Autor:

Sport

09.12.2019

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golom Kristine Liščević na isteku vremena Srbija je savladala Nemačku 29:28 i tako je došla do pobede koja ostavlja naš tim u igri za ulazak u polufinale.

RepublikaFoto: Starsport
Sjajne devojke na korak od kvalifikacija za OI

Posle pobeda nad Nemačkom i Južnom Korejom ipak mnogo toga zavisi od ostalih mečeva u kojima se sastaju Danska – Holandija i Južna Koreja – Norveška.  Nama odgovaraju pobede Danske i Južne Koreje, u tom slučaju naše devojke pobedom nad Dankinja ma u poslednjem kolu odlaze u polufinale.

Bez obzira na ostale rezultate ovo je jako bitna pobeda za odlazak na kvalifikacioni turnir OI. Na OI ide samo pobednik SP, u kvalifikacije ići šest najboljih ekipa sa SP.

Na OI su već otišli Francuska, Brazil, Južna Koreja i Angola kao šampioni kontinenta, a Srbija će u kvalifikacije otići ako bude šesta na SP, tj. ako osvoji treće mesto u svojoj grupi.

Ali će kontinent sa najboljim reprezentacijama na SP dobiti još dva mesta na kvalifikacionim turnirima, a ako to bude Evropa Srbija će moći u kvalifikacije i sa četvrte pozicije u svojoj grupi.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading