Norvežanke, hvala: Srpkinje na korak od istorijskog uspeha i plasmana na OI!

Autor:

Sport

11.12.2019

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometašice Srbije su na korak od plasmana na Olimpijske igre! Igraće pulenke Ljubomira Obradovića na kvalifikacionom turniru, pošto su ih do tog rezultata, posle remija sa Danskom (26:26), pogurale rukometašice Norveške pobedom nad Nemačkom 32:29 (17:16).

RepublikaFoto: Starsport
Dragana Cvijić

Norvežanke idu u polufinale Svetskog prvenstva, dok će reprezentacija Srbije biti učesnik kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koji će se održati u martu sledeće godine. To je i proklamovano kao glavni cilj pred odlazak na šampionat Sveta u Kumamoto.

Format takmičenja je takav da će 12 reprezentacija biti podeljeno po četiri u tri grupe, a iz svake grupe dve najbolje će izboriti vizu za Tokio. To je istorijska šansa za srpske rukometašice, koje najveću svetsku smotru sportista nisu videle još od 1988. godine i Igara u Seulu, kada je nastupala velika Jugoslavija.

U kojoj će grupi kvalifikacija biti Srbija i ko će biti protivnici saznaće se na kraju Svetskog prvenstva, pošto Katarini Tomašević, Kristini Liščević i njihovim saigračicama ostaje borba za peto mesto, u kojoj će se sastati sa selekcijom Crne Gore, a i konačan plasman svih će odrediti, umesto žreba, na kojem će turniru igrati koja reprezentacija.

RepublikaFoto: Starsport

Ono što se za sada zna je da će u prvoj kvalifikacionoj grupi biti Argentina, Senegal, vicešampion sveta i sedmoplasirana selekcija sa Mundijala, a to znači da tu Srbija neće igrati. U drugoj grupi je Kina, kao i trećeplasirani i šestoplasirani sa Svetskog prvenstva i treća selekcija iz Evrope, dok su u trećoj grupi Rumunija, Severna Koreja i četvrti i peti sa Svetskog prvenstva.

Što se tiče Svetskog prvenstva, parovi polufinala su Norveška - Španija i Rusija - Holandija. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading