Viceprvak sveta dokazao klasu: Peruničićevi "orlovi" glatko poraženi od Skandinavaca!

Autor:

Sport

05.01.2020

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je bolje nego pre dva dana, ali nedovoljno da bi se ugrozio vicešampion sveta. Rukometaši Srbije sa dva poraza završili su nastup na turniru Zlatne lige, koji je došao kao generalna provera pred Evropsko prvenstvo, koje počinje 9. januara. Posle Francuske (40:26), "orlovi" su izgubili i danas u Parizu od Norveške – 38:28 (16:16).

RepublikaFoto: RSS
Rukometna reprezentacija Srbije

Utisak je bolji nego od pre dva dana, ali razlika u kvalitetu između vodećih selekcija sveta i Srbije je vidljiva golim okom. Onog momenta kada je Norveška dodala gas, a selektor Peruničić počeo da kombinuje sa postavom na terenu, razlika je vrtoglavom brzinom otišla do nedostižne za "orlove".

Jako dobro je igrala Srbija u prvom poluvremenu. Iako je Norveška povela 7:2, najviše zahvaljujući odbranama Tibora Ivaniševića (ukupno 13 odbrana), ali i razigranom napadu, Peruničićev tim je uspeo da se potpuno vrati u meč.

Ofanzivni deo igre je funkcionisao dobro, pogađali su i bekovi i pivot Marsenić, tako da je posle 30 minuta igre bilo obećavajućih 16:16.

Nastavak meča doneo je potpuno drugačiju sliku na terenu. Norveška je ubacila u četvrtu brzinu, onu koju srpski tim još ne može valjano da prati. Razlika je odmah počela da raste, Skandinavcima ni igrač manje u polju nije bio problem da dođu do golova.

Sredinom drugog dela bilo je osam razlike za Norvežane, koji su sa lakoćom tu prednost čuvali do kraja utakmice, do konačnih "plus 10".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Rukometna reprezentacija Srbije će 9. januara početi takmičenje na Evropskom prvenstvu, a prvi rival biće joj Belorusija. Potom će uslediti duel sa Crnom Gorom (11.1.), dok je poslednji meč u grupi sa Hrvatskom (13.1.).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading