Stefana Veljković pobegla iz Novare u Trento kod dečka: Prošla sam pakao i blokade u Italiji

Autor:

Sport

26.03.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijani svakodnevno broje na stotine umrlih od posledica koronovirusa, dok zdravi strepe slušajući šta se oko njih dešava. Među njima je i srpski odbojkaši par Stefana Veljković (30) i Srećko Lisinac (27).

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Stefana Veljković i Srećko Lisinac

Srednja blokerka Srbije, međutim, nije želela da sedi sama u veoma ugroženoj Novari, već je sela u auto i vozila 266 kilometara do manje pogođenog Trenta samo da bi bila sa dečkom. U razgovoru za Srpski telegraf opisuje šta je sve proživela na putu koji vodi i pored Milana, ali i šta ih tek čeka.

- U Novari, u kojoj igram, bilo je veoma kritično. Zato sam, uprkos zabrani nadležnih, pre nedelju dana sela u auto i krenula prema Srećku. Bila sam uplašena. Nisam znala šta me čeka. Ni da li ću proći prvu blokadu, za koje sam slušala da postoje, ni da li ću ostati na auto-putu zaglavljena, ni da li će me policija vratiti sa rampe na ulazu u Trento. Samo sam znala da moram da se sklonim, da ne mogu više da izdržim da budem sama iako smo imali potpunu zabranu kretanja. Bila sam spremna da platim kaznu ma kolika da je. Svašta mi je usput prolazilo kroz glavu. Na svu sreću, niko me ništa nije pitao, niko me nije zaustavio. Čujem sad da su zatvorili gradove, izvukla sam se u poslednjem trenutku. Sada smo Srećko i ja zajedno u karantinu, tako nam je lakše, a što je najbitnije, oboje se dobro osećamo - istakla je Veljkovićeva.

Zovem sve, Slađana je sama u Bergamu, njoj je najteže!

Dobar deo vremena dnevne rutine Stefane Veljković i Srećka Lisinca u karantinu svodi se na telefoniranje sa najbližima kako bi se uverili da je kod njih sve u redu.

- Zovemo sve žive, od svojih najbližih u Srbiji do prijatelja i saigrača ovde po Italiji. Svi su zabrinuti. Nemamo predstavu kada ćemo moći da mrdnemo iz Trenta, zato nam je telefon jedina veza sa svetom. Najteže je našoj odbojkašici Slađani Mirković, koja je ostala u Bergamu, koji je veoma pogođen. Ona je tamo sama. Tešimo jedna drugu, a jedino razgovorom mogu da joj pomognem da ostane vedrog duha. Sa Srećkom u timu je i naš Uroš Kovačević, ali ni sa njim se ne viđamo - kaže Stefana.

Dane zajedničkog karantina kod Lisinca u stanu tandem srpskih srednjih blokera sveo je na rutinu. Do prodavnice odlaze samo po hranu, malo treniraju, a naruku im ide to što im je na raspolaganju manje dvorište, pa nisu stalno u zatvorenom.

- Sva sreća, pa imamo tu zelenu površinu i nešto rekvizita, pa malo i vežbamo. Glave su nam ostale čiste, to je najvažnije. Osim toga, čitamo knjige, igramo igrice, a ja sam za ovih nedelju dana spremila kuću sigurno 20 puta. Oboje kuvamo, a napolje smemo samo do prodavnice i apoteke, koja nam još nije trebala, hvala bogu - dodala je odbojkašica Srbije.

Odlaganje OI poremetilo sve

Odbojkašice Srbije odavno su overile vizu za Olimpijske igre u Tokiju, a njihovim odlaganjem za 2021. svi planovi su poremećeni.

- Baš sam komentarisala sa saigračicom Bjankom Bušom kako je odlaganje Igara zbog korone poremetilo sve. Svi smo imali poslovne i privatne planove, a to je sada palo u vodu ili je takođe odloženo. Ali razumemo ovakvu odluku, zdravlje je najvažnije. Samo da još ovde u Italiji neko bude pametan, pa da se i zvanično otkaže prvenstvo jer je ono i dalje na čekanju - ističe Veljkovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading