Igre krstare Srbijom!

Autor:

Sport

21.06.2020

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportske igre mladih Srbije za sezonu 2020. svečano su otvorene u Priboju. Velikim vatrometom i koncertima Dejan Petrović Big benda i grupe Lexington, a uz veliku rođendansku tortu obeležen je i sedmi rođendan Igara u Srbiji. O spektaklu, kome je prisustvovalo preko 10.000 dece i građana i dalje se priča.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović
Sportske igre mladih u Priboju

Čast da otvori Igre imao je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj. Uz njega prisutnima su se uz velike aplauze obratili i Zdravko Marić (osnivač Igara), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i Željko Tanasković (legendarni odbojkaš i predsednik Saveza za školski sport Srbije) i Filip Komarica (predsednik Sportskog saveza Priboja).

- Druženje dece iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske je nešto što moramo unapređivati i širiti, jer je to mnogo značajnije od samog sporta i takmičenja. Priboj se nalazi na mestu gde su se vekovima spajale kulture, države i civilizacije i prirodno je da bude centar i početak jedne ovakve manifestacije. I ono što je važno je da su za nas sva deca pobednici - deo je izlaganja Lazara Rvovića.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović

Idejni tvorac Igara Zdravko Marić, bio je oduševljen atmosferom u Priboju.

- Hvala svima vama, deco, što prepoznajete vrednost Igara i što im se svake godine vraćate u sve većem broju. Hvala svim gradovima i opštinama u kojima se Igre održavaju i svim našim sponzorima na čelu sa Dunav osiguranjem. Takođe veliko hvala Vladi Republike Srbije i predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, koji voli Igre i koji nam daje puno podršku. Region priča o deci koja se upoznaju i uživaju uz Igre - zaključio je Marić.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović

Takmičenja u Priboju trajala su dva dana. Videli smo puno radosti, pozdrava, bilo je tu i suza radosni a i novih poznanstava. A uz sport deca i dalje pričaju i dele fotografije vatrometa koji je posle otvaranja dugo bio na nebu iznad grada  Limu. Igre nastavljaju svoj put po Srbiji koji će se završiti 16. Jula, a onda sledi Državno finale.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović

Među specijalnim gostima na otvaranju SIM bili su i nekadašnji košarkaški as Crvene zvezde Igor Rakočević, narodni poslanik Krsto Janjušević i mnogi drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading