OKUPILI SE RUKOMETAŠI Cvetković: Ima povreda i otkaza, ali naše ambicije ostaju iste

Autor:

Sport

25.12.2017

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaši Srbije okupili su se u Kovilovu na startu priprema za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: rss.org.rs
Cvetković sa saradnicima

Naši rukometaši su odradili prvi trening, a do početka EP imaće šest pripremnih mečeva.

- Imamo toliko koliko imamo igrača i vremena, imaju i drugi toliko i u istoj su situaciji. Ono što malo iznenađuje je što sam se iskreno nadao da nećemo imati povreda i da neće biti otkaza. Međutim, otkazao je (Strahinja) Milić zbog povrede, otkazao je (Rastko) Stojković koji ide na operaciju sledećeg meseca. Ostajemo bez (Ilije) Abutovića iz privatnih razloga, ne znam o čemu se radi. Imamo problem sa (Bojanom) Beljanskim koji je došao sa napuklim mišićem. Praktično smo jedva skupili 16 igrača da idemo na turnir u Švajcarsku - rekao je selektor Srbije Jovica Cvetković. 

Na turniru u Švajcarskoj najverovatnije neće igrati ni Momir Rnić.

- Igrači iz Nemačke dolaze pred Novu godinu, 31. na prvi trening i tada će biti kompletan sastav. Šta je tu je, gledaćemo da iskoristimo ovo vreme do turnira da odradimo sa ovim sastavom. U kompletnom praktično imamo samo 1, 2, 3. i 4. januar i sve ostalo je u funkciji prvenstva jer nećemo imati više od sedam, osam treninga da pripremimo ono što treba da nas karakteriše kada je igra u pitanju - kazao je Cvetković.

On je rekao da je optimista i pored problema sa kojim se susreo naš nacionalni tim.

- Mi ćemo da igramo svaku utakmicu na pobedu, to je normalno i tako treba da bude. Treba biti spreman i na probleme, idemo, spremamo se podjednako kao da smo i svi kompletni. Rusija, Švajcarska i Rumunija, mislim da su adekvatni protivnici pred EP i mislim da ćemo tim turnirom dosta dobiti - istakao je selektor Srbije.

Srbija se na EP nalazi u grupi sa Hrvatskom, Švedskom i Islandom. Naša selekcija će prvi meč na EP odigrati 12. januara protiv Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading