Hrvatski rukometaš iskren: DUELI SA SRBIJOM SU UVEK POSEBNI!

Autor:

Sport

25.12.2017

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski reprezentativac u rukometu Manuel Štrlek izjavio je uoči početka kontinentalnog šampionata da će svi mečevi za njegovu selekciji biti teški, ali da su dueli sa Srbijom uvek posebni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Štrlek jedva čeka utakmicu protiv naše reprezentacije

- Srbi su veoma kvalitetni i nezgodna su ekipa, mogu svima da pomrse račune. Moramo spremni da ih dočekamo, ne smemo da "izgorimo" jer je pobeda na startu najbitnija za "glavu". Samo da nas atmosfera ne ponese u kontra-smeru, da nađemo optimalnu "brzinu". Idemo na dva boda kao i u svakoj drugoj utakmici, otvaranja su izuzetno teška. Utamica protiv Srbije je za mene kao i svaka druga, svejedno mi je da li je protivnik Srbija, Švedska ili Island – rekao je Štrlek za “Jutarnji list”.

Saigrač srpskog reprezentativca Darka Đukića, očekuje sva tri teška duela u A grupi sa Srbijom, Švedskom i Islandom.

- Svi mečevi biće teški, sa Srbijom su uvek derbiji, Šveđani su sve bolji, brzi su i eksplozivni. Imali su nesreću što su na prošlom Svetskom prvenstvu išli na Francusku, a igrali su možda najlepši rukomet. Island ima vrhunske pojedince i jaku ekipu – ističe levo krilo poljskog Kjelcea, koji nije mogao da označi favorita za titulu prvaka Evrope.

- Puno je tu faktora, tu su pored nas Francuzi, Nemci, Španci, svi Skandinavci. Balkanske selekcije su nezgodne, svi će igrati kao na domaćem terenu. Rukomet je danas jako izjednačen – konstatuje Štrlek.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara u splitskoj “Spaladijum areni”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading