Cvetković: Pokušali smo da pariramo, ali nije išlo...

Autor:

Sport

12.01.2018

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je nakon poraza od Hrvatske na otvaranju Evropskog prvenstva da ne krivi naše golmane, niti bilo koga iz tima, već da želi što pre da se okrene narednim mečevima protiv Švedske i Islanda.

RepublikaFoto: rss.org.rs
Cvetković: Ovo je samo sport, ne smemo da padnemo psihički

- Čestitam Hrvatskoj na pobedi, publici, ali i mojoj ekipi na angažovanju. Pokušali smo da pariramo Hrvatskoj, bilo je dobro nekih 20 minuta, odigrali smo korektno, ali imali smo problem jer su naši golmani imali malo odbrana. Znamo koliko su golmani bitni u rukometu, ali oni su mladi, sve je to rukomet… Moramo da se okrenemo dalje - rekao je Cvetković.

On je dodao da u svlačionici nije stekao utisak da su njegovi igrači zbog ubedljivog poraza psihički pali.

- Pripremili smo se i svakav rezultat, pobeda ili poraz ne smeju da nas odvedu u negativu. Izgubili smo, naravno da je lepše pobeđivati, ali prihvatamo poraz i moramo da ga zaboravimo. Igrači nemaju razlog da menjaju raspoloženje, okrećemo se narednom meču - naveo je on.

Pohvalio je atmosferu u Spaladijum areni, ističući da je dala veliku podršku Hrvatskoj.

Naš selektor je pohvalio atmosferu.

- Divno je igrati u ovakvoj atmosferi. Rezultat nije baš onakav kakvu smo igru pokazali. Mi smo se pre meča pripremili za svaki scenario. Ovo je samo sport i ne smemo da budemo negativni zbog ovog poraza - naveo je on.

Njegov kolega na klupi Hrvatske Lino Červar čestitao je igračima na pobedi i navijačima na sjajnoj atmosferi. On se zahvalio i našem timu na fer borbi.

- Treba čestitati mojim igračima na dobroj utakmici. Moram pohvaliti publiku koja je došla iz cele Hrvatske, hvala Splitu, hvala Dalmaciji na fantastičnoj podršci našem timu. Bila je to jedna lepa predstava i dobra promocija, zahvaljujući protinivku koji je pružio dobru igru, nebitno što je rezultat ovakav. Čestitam Srbima na fer-pleju i odličnom odnosu sa našim igračima. Ovo je samo jedna pobeda i ništa više - rezimirao je Červar ovaj meč.

Naš rukometaš Nemanja Zelenović postigao je pet golova protiv Hrvata, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

- Čestitam Hrvatima, bili su sjajni danas. Izgubili smo koncentraciju, imali smo prvih 25 minuta dobru igru. Moramo što pre zaboraviti ovo, nije to bilo naše najbolje izdanje. Švedska je izgubila danas, ali nas to ne zavarava, moramo dati sve od sebe - poručio je Zelenović posle poraza od Hrvatske.

Golman rukometne reprezentacije Hrvatske Mirko Alilović da je njegov tim zasluženo pobedio.

- Uspeli smo sa deset razlike da dobijemo Srbiju, a sada nas čekaju mečevi za bodove koje prenosimo u drugi krug. Odigrali smo jako kvalitetno svih 60 minuta i potpuno smo zaslužili pobedu jer nismo imali lošeg igrača u ekipi. Svi su dali maksimum. Toliko se pričalo o toj Srbiji svih ovih dana, a niko nije spominjao Island i Švedsku, koji su puno važniji - kazao je Alilović.

On je naveo da je bio oduševljen atmosferom u Spaladijum Areni.

- Ja sam ovo osetio pre devet godina na Svetskom prvenstvu, kada nismo mogli da izgubimo. Ovo je bilo fantastično i veliko hvala svim navijačima što su došli i pomogli nam da pobedimo. Trebaće nam i protiv Islanda i Švedske - rekao je Alilović.

I Luka Stepančić, koji je dao šest golova za pobednički tim, naveo je da je Hrvatska zaslužila pobedu.

- Zaslužili smo pobedu jer su baš svi igrali na visokom nivou. A i kako odigrati loše u onakoj atmosferi kakvu su stvorili Splićani? Ja u prvih 15 minuta nisam osećao noge od nervoze. Važno je da smo pobedom otvorili prvenstvo i čestitam Srbiji na vrlo korektnoj igri - rekao je Stepančić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading