U inat prljavoj igri Amerikanaca i MOK: SRBI SE "MASKIRALI" U BRAĆU RUSE!

Autor:

Sport

12.02.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda kaže da je srpska crveno-plavo-bela trobojka nastala kada je Karađorđe posetio Rusiju.

Iste boje, ista vera: Srpski takmičari na defileu

Na jednom defileu on je, navodno, na brzinu okrenuo zastavu domaćina samo da bi i naša delegacija imala neko obeležje. Te boje postale su zvanične za vreme Miloša Obrenovića 1935.

Dva veka kasnije, Srbi su još jednom okrenuli svoje boje. Ovaj put u čast Rusa, kojima je zabranjeno da nose svoja nacionalna obeležja na Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongčangu zbog navodnog sistemskog dopinga.

ZAHVALNOST DO NEBA

Na otvaranju 23. Igara delegacija Srbije predvođena skijašicom Nevenom Ignjatović prodefilovala je u opremi sašivenoj u ruskoj belo-plavo-crvenoj kombinaciji. Među prvima je na spletku protiv Međunarodnog olimpijskog komiteta i Amerikanaca koji prednjače u hajki ukazao glumac Miloš Biković. Genijalan potez nije ravnodušnim ostavio ni Ruse, koji su odmah počeli da zahvaljuju na društvenim mrežama.

- Slučajno? Pomešali su boje - upitao je Biković uz fotografiju na kojoj se vide da su se naši sportisti "maskirali" u Ruse.

Odmah je pobrao simpatije u bratskoj zemlji gde mu živi devojka i gde je baš popularan.

- Nije slučajno. Hvala vam, hvala čudesnom narodu Srbije. Ne poznajem Srbe, ali za ovo vam neizmerno hvala - samo su neki od komentara na njegovu poruku na Instagramu.

RepublikaFoto: Printskrin
Doskočio MOK: Mutkov savet
RepublikaFoto: Printskrin
Pobrao simpatije: Miloš Biković

OKRENUTA ZASTAVA

Podsetimo, zamenik premijera Rusije Vitalij Mutko je pre dve sedmice pozvao Ruse da u Južnoj Koreji nose srpsku zastavu jer ona nije zabranjena. Tu ideju je podržala i glavna urednica Radio-televizije Rusije Margarita Simonjan.

- Levo je zastava Rusije. Ne može se unositi na tribine za vreme Olimpijade. Desno je zastava Srbije. Ona se može nositi - napisao je Mutko pored dve zastave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading