ARPAD ŠTERBIK IMAO SRČANI UDAR: Proslavljeni golman ima ozbiljan zdravstveni problem

Autor:

Sport

01.05.2024

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očuvanje zdravlja posle karijere od velike važnosti.

ARPAD ŠTERBIK IMAO SRČANI UDAR: Proslavljeni golman ima ozbiljan zdravstveni problem

Foto: Starsport

Arpad Šterbik

Arpad Šterbik (44), jedna od velikana našeg rukometa, doživeo je srčani udar. Nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije, a kasnije i Srbije i Crne Gore, ostavio je dubok trag u svetu rukometa svojim izvanrednim talentom i impresivnom karijerom, pa ne čudi da je neočekivani zdravstveni problemi zatekao njegove navijače i podsetio nas je koliko je važno voditi računa o svom zdravlju čak i nakon završetka sportske karijere.

Šterbik je primljen na Odeljenje intenzivne nege u bolnici u Mađarskoj, saopštio je Telekom Vesprem, tim u kojem Šterbik radi kao trener golmana, otkad se povukao iz aktivnog bavljenja rukometom. Naime, Arpad, koji je dugo bio oslonac naše reprezentacije, nije otputovao na meč Lige šampiona protiv danskog Alborga, jer se nije osećao dobro. Kada su ga odveli u bolnicu ustanovljen je problem sa srcem pa je hospitalizovan.

Arpad Šterbik je ostavio neizbrisiv trag u svetu rukometa, a njegova borba sa zdravstvenim problemima samo će dodatno učvrstiti njegov status legende. Rođen je 1979. godine u Subotici, gde je i započeo svoju rukometnu karijeru. Sa izuzetnim refleksima i neverovatnom brzinom, brzo je privukao pažnju sportskih stručnjaka. Nakon uspešnih nastupa u domaćem prvenstvu, brzo je stekao reputaciju jednog od najboljih golmana u regionu.

Šterbik je imao izuzetno uspešnu reprezentativnu karijeru, braneći boje Jugoslavije, a kasnije i Srbije i Crne Gore. Bio je ključni član tima koji je osvojio medalje na evropskim i svetskim prvenstvima, ostavljajući neizbrisiv pečat na istoriju rukometa. Sa uspehom u nacionalnom dresu, Šterbik je prešao u inostranstvo gde je igrao za neke od najvećih evropskih klubova. Osvojio je brojne titule širom Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading