NEMA MU RAVNOG: Markes je šampion Moto GP!

Autor:

Sport

21.10.2018

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Rapsol Honde Mark Markes trijumfovao je na Velikoj nagradi Japana i tako potvrdio ono za šta se samo čekao trenutak - osvojio je sedmu šampionsku titulu u Moto GP šampionatu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mark Markes

Fenomenalni Španac ponovo je pokazao dominaciju. Trku je završio ispred najvećeg rivala, Italijana Andrea Divicionza. Pobedom mu je pobegao na nedostižnih 102 boda razlike. Ovo je Markesu bila sedma titula u Moto GP, a 69. pobeda u karijeri od čak 115 podijuma.

Markes se tako izjednačio sa Mikom Duanom po broju titula u kraljevskoj klasi, a više od njega sada imaju samo Valentino Rosi – sedam i Đakomo Agostini – osam. Španski motociklista je svoju prvu titulu osvojio u klasi do 125 kubika 2010. godine, dve godine kasnije je pokorio Moto2 kategoriji, a zatim se u narednih šest godina pet puta našao na tronu u najjačoj konkurenciju.

Prvu šansu da postane sedmostruki svetski šampion Markes je imao upravo na Hondinoj stazi, a za to mu je bilo potrebno da trku završi ispred Dovicioza. Upravo sa italijanskim motociklistom je vodio borbu za najviši stepenik pobedničkog postolja u Motegiju, ali je ona rešena dva kruga pre kraja, posle izletanja vozača Dukatija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading