Jelena Đoković: Bila sam razorena majčinstvom pa sam išla na "spiritualno putovanje"

Autor:

Sport

15.05.2020

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga najboljeg tenisera sveta sasvim iskreno o majčinstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jelena i Novak

Jelena Đoković, kao i mnoge partnerke profesionalnih sportista, svoj život je podredila Novakovoj karijeri. U razgovoru sa Grejemom Besingerom, iskreno je govorila o unutrašnjoj borbi kroz koju je prošla dok nije uspostavila ravnotežu između prihvatanja onoga što ona jeste, majčinstva i podrške koju pruža suprugu,

U delu razgovora pod naslovom "Majčinstvo me je razorilo", ispričala je kako je u jednom trenutku bila toliko preopterećena odgovornošću, da je usred Vimbldona otišla na "spiritualno putovanje".

 - Usred Vimbldona odlučila sam da odem na jedno duhovno putovanje u Ekvador. To se desilo bukvalno u roku od dva dana, samo sam odjednom shvatila da moram da odem - rekla je supruga najboljeg tenisera sveta.

Besinger se na to nadovezao, rekavši da je jedini trenutak u kojem je Novaku bilo neprijatno tokom razgovora bio momenat u kojem ga je pitao da li bi želeo da ima još dece: Pocrveneo je, videlo se da mu je neprijatno.

Ispostavilo se da Novak želi još dece, "100 posto", ali…

 - Ja odgajam naše dvoje dece, iskreno, i odrasla sam u porodici u kojoj je bilo dvoje dece… Imam dve ruke i posvećena sam našoj deci. Posvećena sam tome da im se dajem u potpunosti, ali uravnoteženo. Imam i njega… kao 'bebu', on zahteva mnogo pažnje, takođe (Novak). Imam pune ruke posla, i mislim da mi više nije potrebno - ispričala je Jelena.

 - Ali, razumem i njega. Propustio je mnogo toga, i verovatno će kad završi karijeru želeti još jedno dete. Ne kažem da je moje 'ne' definitivno… ali to 'ne' je moj izbor, osim ako se sticajem okolnosti ne desi drugačije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sleep is so important for our health and immunity. If we don’t have 8h of sleep, our bodies aren’t ready for the challenges that the day brings - and being a parent is the biggest one. Not many moms have that luxury of sleeping through the night. Every child is different- some are sleepers, some are night birds, some are colic, some always hungry... Anyhow, I know that not everyone can afford help. Kelly @sleepystarsireland, a children’s sleep specialist, has accepted to do Instagram Live with me tonight at 8pm CEST and give some tips for the moms and dads out there who are trying to get their kids to sleep through the night. It’s always good to have your tribe and a place where you can receive support and encouragement when feeling vulnerable, so join me tonight in my learning journey as I would love to share it with you. I welcome you all to bring your questions, an open-mind, and meet us at 8pm! See you then! Večeras u 8pm vas pozivam na LIVE sa Kelly koja je meni bila i ostala vrlo ključna pomoć kada mi deca ispadnu iz rutine i ne spavaju dobro. Sa decom su uvek promene, uvek neki napredak i učenje i zato uvek gledam da tražim ljude sa iskustvom da me podrže sa savetima. Dobro je da imamo zajednicu gde možemo da se osetimo i ranjivim i jakim i zato vas pozivam da zajedno večeras naučimo nešto novo, dobijemo podršku i ohrabrenje. Šaljite pitanja i dileme i vidimo se večeras. Razgovor će biti na engleskom, al ja ću nakon toga pričati sa vama o svemu na srpskom ?❤️ @novakfoundation #care4kids #believeintheirdreams

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Apr 15, 2020 at 6:22am PDT

Jelena kaže da ju je majčinstvo promenilo "dramatično".

 - Bila sam potpuno posvećena Novaku, ali postanete frustrirani kad shvatite da vaše potrebe nisu ispunjene. Ali, nisam mogla da se ljutim na njega, bio je to moj izbor. A onda je došao Stefan koji me je potpuno 'prodrmao', zahvaljujući njemu, shvatila sam da moram da vodim računa o sebi, da bih mogla da budem dobra mama, ja moram da budem dobro.

Ispričala je da je osećala užasan pritisak zbog toga što roditelji uvek žele da ih dete nadmaši, a Novak je već sa 30 godina ušao u istoriju.

 - Postala sam anksiozna, uvek sam mislila da sam superžena, da mogu sve, ali to me potpuno razorilo. Verovala sam da mogu da ispunim očekivanja svog supruga, očekivanja svoje dece… I dobro je što mi se to desilo. Jer sam se jednog dana probudila i rekla 'sad je dosta'. Moram da vidim šta je meni potrebno, da bih mogla da nastavim da se dajem - ispričala je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading