MILOŠEVIĆ: Ova ekipa ima kvalitet

Autor:

Sport

12.06.2018

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević rekao je da reprezentacija ima kvalitet da prođe grupu na Svetskom prvenstvu i da posle toga "ništa nije nemoguće", ali da je najbitnije koncentrisati se samo na početak i prvog rivala.

RepublikaFoto: fss.rs
Savo Milošević

- Ova ekipa ima kvalitet da posle veoma teške grupe prođe još jednu fazu. Ali, ako prođemo grupu kao drugi, izvesno je da posle toga idemo na Nemačku. A, ko može da garantuje rezultat protiv Nemaca? Ipak, ništa nije nemoguće kada je u pitanju ova ekipe. Koliko god da je to negde kliše, mi zaista moramo da idemo od utakmice do utakmice. Meč protiv Kostarike, sada je apsolutni prioritet. Kvalitet rivala i raspored takođe nameću takav zaključak. Fokus ekipe, medija i javnosti mora da bude na njemu a ne šta ćemo uraditi i dokle ćemo stići  - rekao je Milošević na Zlatiboru. 

Reprezentacija Srbije je u Rusiji, gde vrši poslednje pripreme za početak Svetskog prvenstva, na kom će igrati u Grupi E sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom. 

Posebno ga raduje forma napadača Aleksandra Mitrovića, trostrukog strelca u duelu sa Bolivijom. 

- Zbog Mitrovića sam se u poslednje četiri godine posvađao sa pola Srbije. Da sam maliciozan, sada bih mogao da kažem, šta sam vam rekao  - rekao je Milošević uz osmeh. 

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović

Nekadašnji reprezentativni napadač je dodao da mu je veoma drago zbog Mitrovića, za koga je kazao da uvek igra sa karakterom i za tim, a da takav pristup mora da se vrati. 

- Jako je bitno i za ekipu da imamo centarfora koji je u formi. Imamo mi još dosta igrača koji mogu da postižu golove, ali kada je prvi špic u formi to mnogo znači. Iz utakmice sa Bolivijom to je možda i najveći plus. Da Mitrović dobije na dodatnom samopouzdanju i da rivali imaju strah od njega. Pa ako on i ne postigne gol, odbrane će morati da budu fokusirane na njega. Ne bih da ga hvalim puno, ali neće se on pokvariti i sigurno će dati maksimum u Rusiji.

Milošević je ocenio da su kontrolne utakmice protiv Čilea i Bolivije bile dobra prilika da selektor Mladen Krstajić "potvrdi neka svoja razmišljanja" i dobije nove informacije o igračima.

 - Mislim da je u tome uspeo i sigurno da ima jasniju sliku posle tih utakmica oko ekipe i nekih taktičkih detalja. Dobro je što smo dobili Boliviju, da se održi dobra atmosfera koja vlada od prvog dana. To mi najviše daje nadu u dobar rezultat. U poslednje vreme sam bio sa ekipom na treninzima i video da su momci svesni situacije i jako motivisani. Rekao sam njima lično, a često to i ponavljam, najvažnije je da oni kao ekipa daju maksimum. U svakom momentu, na svakom treningu, na svakom meču. U tom slučaju, ne brinem za rezultat. A, atmosfera koja sada vlada, daje mi za pravo da duboko verujem da će upravo to i uraditi - kazao je Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading