FRANCUZI PREŽIVELI AUSTRALIJU: Dva penala, prvi VAR, i Pogbina talija

Autor:

Sport

16.06.2018

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ekipe koje su došle na Svetsko prvenstvo znaju da igraju fudbal... Da reprezentacije koje se smatraju favoritima neće sve tako lako pobediti pokazao je meč između Francuske i Australije. "Trikolori" su slavili posle velike borbe i uz mnogo sreće - 2:1 (0:0).

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Mnogi fudbalski stručnjaci vide "trikolore" kao jedne od favorita za titulu, ali... Ako žele da odu daleko na SP, Francuzi će morati mnogo bolje. Australija je odigrala hrabar meč i to se ispaltilo. Pretili su Mbape i drugovi, imali su nekoliko dobrih šansi, ali jednostavo nisu uspeli da nađu put do gola rivala. U nekoliko navrata golman "kengura" Raja bio je dobar, a ni "petlovi" nisu imali dovoljno koncentracije.

Puno su grešili, a Pogba i drugovi nisu uspevali da dođu do svoje igre. Mnogo lakih dodavanja dali su u noge rivalu. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ipak, u nastavku Francuska je povela. U 56. minutu, posle gledanja snimka (VAR tehnologija prvi put upotrebljena na SP) sudija je pokazao na belu tačku posle pada Grizmana u kaznenom prostoru. Napadač Atletika je bio precizan za 1:0.

Brzo je Australija uzvratila istom merom - sa bele tačke! Umtiti je igrao rukom četiri minuta kasnije, a Jedinike je pogodio. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Namučili su se Francuzi, ali je Fortuna bila uz njih. Pogba je pokušao da šutira, lopta je zakačila jedog od igrača Australije i završila je u golu.  To je bilo dovoljno za tri boda. Imali su priliku da potvrde pobedu, ali su previše komplikovali pred golom rivala. 

Uz mnogo sreće, "trikolori" su slavili, ali jasno je da će morati bolje ako žele više. Australija je pokazala zube, ali ovoga puta nije nagrađena za dobru partiju. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading