Stavite im sudiju iz Švajcarske: FIFA OPET "SAJDŽIJAMA" DALA SUDIJU IZ KOMŠIJSKE ZEMLJE!

Autor:

Sport

25.06.2018

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski sudija Klemon Turpan deliće pravdu na susretu 3. kola grupe E između Švajcarske i Kostarike. Ponovo "sajdžije" dobijaju sudiju iz redove naroda koji je konstitutivan u njihovoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Švajcarcima kao da se nameštaju sudije po njihovoj volji

Njemu će pomagati sunarodnici Nikola Dano i Siril Grangor, kao i Norbert Hauta sa Tahita i Bertran Brijal sa Novog Zelanda.

Izabranici Vladimira Petkovića eventualnom pobedom ili nerešenim rezultatom plasirali bi se sigurno u nokaut fazu, dok bi porazom morali da čekaju rasplet s meča Srbija – Brazil.

Turpan je do sada sudio meč između Urugvaja i Saudijske Arabije, koji je ekipa iz Južne Amerike dobila sa 1:0 golom Luisa Suaresa. 

Da li će Turpan imati naklonost prema komšijama kao što je to imao Feliks Brih u duelu Švajcaraca sa Srbijom ostaje da se vidi, ali je svakako ovo još čudnija odluka ako se ima u vidu da bi za ovaj susret trebalo da bude delegiran sudija sa trećeg kontinenta, ili barem neko sa drugog kraja Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading