PRVI ŠOK NA MUNDIJALU: Svetski šampion ide kući! Nemačka ostala bez trofeja!

Autor:

Sport

27.06.2018

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Nemačke nisu uspeli da se plairaju u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji. Nemačka, koja je osvojila Mundijal pre četiri godine, osvojila je poslednje mesto u grupi F iza Švedske, Meksika i Južne Koreje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje fudbalera Koreje posle pobede nad Nemačkom

Nemačka je u trećem, poslednjem kolu grupe F izgubila od Južne Koreje 2:0. Golove za Koreju postigli su Kim Jung-Gvon u 91. i Son Hung-Min u 95. minutu.

 

 

Fudbaleri Švedske su pobedili Meksiko 3:0. Golove za Švedsku postigli su Augustinson u 50, Grankvist u 62. iz penala i Alvarez (autogol) u 74. minutu.

 

 


Prvo mesto na tabeli osvojila je Švedska sa šest bodova, kao i drugoplasirani Meksiko.

 

 

 

Južna Koreja je treća sa tri boda, kao i selekcija Nemačke na poslednjem mestu.

Nemačka posle 80 godina nije prošla grupu na SP! Nemačka je bila favorit Grupe F i jedna od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka sveta, ali se prvi put posle 1938. godine od nekog takmičenja opraštaju posle prve faze.

Švedska će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe E, dok Meksiko ide na prvoplasiranog iz iste grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading