Vida napravio medveđu uslugu svom timu: TREBALO JE DA ĆUTI, RUSI ĆE PODRŽATI ENGLEZE!

Autor:

Sport

11.07.2018

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Političke tenzije između Rusije i Velike Britanije, koje su bile na ivici pucanja uoči početka Mundijala, sada su se odjednom našle u drugom planu zahvaljujući jednom nepromišljenom gestu hrvatskog igrača Domagoja Vide. Barem tako tvrdi većina Moskovljana koje je londonski "Independent" intervjuisao na ulici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Engleski navijači bez incidenata u Moskvi

Defanzivac "vatrenih" Domagoj Vida je nakon pobede nad Rusijom snimio video u kejem je izgovorio poklič "slava Ukrjaini", čime je toj zemlji posvetio pobedu. Zbog snimka je dobio opomenu od FIFA-e, dok je njegov saučesnik pred kamerom Ognjen Vukojević isključen iz reprezentacije.

- Incident sa Vidom promenio je mišljenje za mnoge Ruse. Trebalo je da ćuti - rekao je student Anton Prokudin (21), kojeg su novinari britanskog lista sreli u centru ruske prestonice. On je sam dodao da će pre navijati za Hrvatsku, ali da to nije slučaj sa većinom njegovih poznavalaca.

Mnogi Rusi koje su novinari britanskog "Independenta" sreli na ulicama Moskve su priznali da će na ovom polufinalnom susretu ipak navijati za Englesku.

- Tenzije su za političare i medije. Ja volim Englesku, muziku, fudbal, humor. Sport bi trebalo da bude izvan politike - rekli su Sergej i Marija Petrova.

U hipsperskom kafiću u Moskvi novinari su sreli drugačiji profil ljudi, ali nisu svi bili raspoloženi za razgovor. Pojedini su kratko odgovarali "Hrvatska".

- Englezi su klovnovi, a ne sviđa mi se i Boris Džonson - rekao je Aleksandar (63), bivši član posade podmornice.

Barmen iz jednog moskovskog lokala je rekao da običan narod ne mari preterano za političke nesporazume Moskve i Londona i da će većina navijati za "tri lava" iz čisto fudbalskih razloga.

- Za Englesku će navijati 99 odsto Rusa. Nikog nije briga za Skripaljeve, Borisa Džonsona ili politiku. Ono što je bitno je veza sa našim srpskim prijateljima - rekao je za "Independent" barmen Mahail, a zatim je podigao majicu i pokazao tetovažu Dinama iz Moskve. "Ima mesta samo za jedan Dinamo. Nikada zagrebački, nikada", rekao je on za britanski list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading